Mestres i monitoratge de les escoles de Cardedeu reben formació en primers auxilis de la mà del CAP Can Borràs

Dimecres, 17 de gener de 2018

Aquesta acció de treball en xarxa implica a diversos agents, com les escoles, en la salut comunitària més enllà dels centres i professionals sanitaris. 

Un total de 54 mestres de primària i 43 monitors/es dels serveis de menjador de les escoles de primària de Cardedeu han rebut un curs de primers auxilis impartit per la infermera pediàtrica del CAP Can Borràs, que és la referent del programa Salut i Escola.

El curs ha abordat els principals accidents que es solen produir en un centre escolar i les mesures correctes a emprendre en cada cas: talls, cops, al·lèrgies alimentàries, convulsions febrils...

La formació s'ha realitzat a la Sala Eureka de Can Borràs i ha constat de dues sessions d'una hora i mitja amb mestres i monitors/es de menjador de les diverses escoles de Cardedeu. Demà, a més, es farà un curs de 4 hores homologat per la Generalitat de Catalunya de reanimació càrdiopulmonar dirigit a equips directius i referents de prevenció dels centres.

Aquestes activitats eren una demanda de les diverses escoles i s'han coordinat amb la regidoria de Salut Pública i el centre d'atenció primària de Cardedeu (CAP Can Borràs). Responen a accions de treball en xarxa amb la implicació de diversos agents, en aquest cas les escoles, en la salut comunitària, ja sigui per prevenir riscos com per tenir coneixement de les primeres atencions a emprendre. 

Darrera actualització: 28.03.2018 | 09:46