Consells

ELS SUBMINISTRAMENTS A LA LLAR


Amb motiu de la Setmana de l'Energia, la Diputació de Barcelona ha elaborat un document que recull un seguit d'activitats adreçades a la ciutadania, tant als més petits com als professionals.

La Setmana de l'Energia és una campanya realitzada conjuntament i amb col·laboració de diferents empreses i entitats, que té per objectiu conscienciar a la ciutadania en millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d'hàbits en el consum energètic.

El pacte dels alcaldes, una iniciativa de la UE del 2008, és una eina per implicar els Governs Locals en el compliment dels objectius contra el canvi climàtic que té per objectiu el triple 20, arribar a l'any 2020 amb una reducció del 20% dels GEH incrementant en un 20% l'eficiència energètica i amb una contribució d'un 20% de les energies renovables.

Però la responsabilització dels governs també implica que es comprometi tota la població per la causa. Així es presenta el document elaborat sota el nom "El subministrament a les llars" que aconsella a les vivendes una bona gestió en el consum d'aigua, d'energia elèctrica i de gas.

  • Consum d'aigua. L'apartat "On la gasto, l'aigua?" et posa en consciència que el WC, la dutxa i el lavabo consumeixen dues terceres parts de l'aigua de casa. Et recomana instal·lar els estalviadors amb els que notes un gran canvi en el consum. T'ensenyen també a interpretar les teves factures per poder organitzar el teu pla d'acció amb el qual es veurà recompensat tant el Medi ambient, amb més disposició d'aigua pels rius, aqüífers i altres éssers vius, com la teva butxaca. Si la vostra despesa està entre 10 i 100 litres, felicitats! Haureu aconseguit una fantàstica gestió del consum d'aigua.
  • Consum energia elèctrica. T'ensenyen a comprendre les factures elèctriques - què pagues exactament en elles?- que són complicades, així com a triar la potència (els quilowatts màxims contractats amb la companyia elèctrica) que millor s'ajusta al teu cas. T'explica, doncs, que a la factura elèctrica hi trobaràs dos conceptes: la potència contractada, que és fixa, i la variable, l'Energia consumida a la llar que inclou els peatges, que són iguals per a tothom, i el preu de l'energia, que variarà en funció del teu consum d'electricitat. T'alerta que tinguis especial atenció quan gastes energia elèctrica amb la il·luminació, el frigorífic i la calefacció, que sumen la meitat del consum, i et donen idees per estalviar energia, com per exemple les bombetes de baix consum, així com mesures senzilles i sense cost per estalviar en calefacció.
  • Consum de gas. Pel consum de gas et fa una explicació i un seguit de recomanacions tant amb el cas del gas butà com el natural, i la interpretació de la factura.
Darrera actualització: 13.04.2018 | 14:05
Darrera actualització: 13.04.2018 | 14:05