Subvencions a entitats locals - Economia baixa en carboni

ANY 2021

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) en la seva resolució amb data 18 de febrer de 2021 i amb expedient Núm. FEDER-EELL-2020-004012 ha concedit a l'Ajuntament de Cardedeu ajuda a l'empara i de conformitat amb el que estableix el Reial decret 616/2017, de 16 de juny, pel qual es regula la concessió directa de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni al marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020 (BOE núm. 144, de 17 de juny de 2017), per dur a terme el present projecte objecte del contracte.

L'import màxim subvencionable per IDAE és: 639.407,07 euros

Notícia

Cardedeu rep una subvenció de prop de 640.000 euros per substituir l’enllumenat públic

El projecte forma part d’una actuació més àmplia d’eficiència i d’implementació d’energies renovables en equipaments municipals. La subvenció és dels fons FEDER

L’Ajuntament de Cardedeu aposta per l’eficiència i la sostenibilitat de manera clara i contundent. El projecte de substitució de l’enllumenat públic exterior presentat per a optar a la subvenció dels fons  FEDER ha comptat amb el vistiplau de l’exigent organisme europeu i rebrà una subvenció de prop de 640.000 euros. 

Aquesta subvenció permetrà actuar en 3.000 punts d’enllumenat dels 3.601 existents, en un programa d’eficiència energètica que possibilitarà completar la transició a tecnologia LED dels punts de llum de Cardedeu.

El regidor de Transició Energètica, Ramon Arribas, valora molt positivament aquesta subvenció: “en primer lloc, per l’alt nivell d’exigència de l’avantprojecte que s’havia de presentar per tal d’obtenir els fons FEDER, i més d’aquesta elevada quantitat”, apunta Arribas.

A partir de la comunicació de l’atorgament de la subvenció, comença el període de redacció del projecte que ha de definir tots els detalls de la modernització, juntament amb els procediments de compra dels subministraments i la contractació d’obres i serveis necessaris per a la seva execució.

En aquest sentit, segons Arribas, “hi ha la voluntat que el projecte pugui repercutir positivament en el teixit econòmic de la vila”.

La substitució de l’enllumenat públic exterior forma part d’una actuació més àmplia d’eficiència i d’implementació d’energies renovables en equipaments municipals, com és el sistema de biomassa del CEIP Corbella, la instal·lació fotovoltaica al CEIP Granes i Mil·lenari i diverses actuacions al GIM10 i al Pavelló. 

Un projecte  global i ambiciós, que implica la inversió de 650.000 euros més per part de l’Ajuntament, però que es calcula que s’amortitzarà en 6 anys, amb l’estalvi derivat de la factura de la llum.

La subvenció dels fons FEDER s'emmarca en el programa "Ayudas EELL para proyectos de inversión en economía baja de carbono para entidades locales".

Darrera actualització: 2.02.2023 | 09:30
Darrera actualització: 2.02.2023 | 09:30