Cardedeu s'adhereix al manifest de la Taula de Salut Mental de Granollers i comarca

Dilluns, 9 d’octubre de 2023

El 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb el lema “La salut mental és un dret universal”

Amb el lema “La salut mental és un dret universal”, aquest dimarts 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

Informes de l’oficina de Drets Humans de l’ONU destaquen que les persones amb problemàtica de salut mental i les persones amb discapacitats psicosocials experimenten taxes desproporcionadament més altes de mala salut física i reducció de l’esperança de vida. L’estigma també és un determinant significatiu de la qualitat assistencial i de l’accés a tots els serveis necessaris.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cardedeu, en la primera sessió d’aquesta legislatura, celebrada el 28 de setembre, va aprovar, per unanimitat, donar suport al manifest de la Taula de Salut Mental de Granollers i Comarca, de la qual Cardedeu en forma part.

El text fa incidència en el fet de “redoblar esforços” per garantir que totes les persones rebin una atenció de salut mental de qualitat, un dret universal que s’ha d’aplicar a tota la població i, especialment a les persones vulnerables.

Podeu consultar el manifest "La salut mental és un dret universal", al següent enllaç

Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i comarca

La Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i comarca és un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Hi formen part tots els agents públics i privats relacionats amb l’atenció a la salut mental: les entitats del tercer sector (associacions de famílies i persones amb problemes de salut mental, i entitats proveïdores de serveis), l’administració local i comarcal, la Diputació i la representació territorial de la Generalitat.

Darrera actualització: 9.10.2023 | 13:01