Cardedeu instal·la el primer refugi de gats

Divendres, 13 d’octubre de 2023

Amb aquesta prova pilot s’habilita aixopluc i alimentació als gats d’una de les 8 colònies senyalitzades, proporcionant-los condicions respectuoses amb la salubritat de l’entorn.

Aquesta setmana s’ha instal·lat el primer refugi de gats a Cardedeu. Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu d’oferir aixopluc als gats de la colònia del Polígon Sud i proporcionar-los unes condicions d’alimentació segures i respectuoses amb la salubritat de l’entorn.

La brigada municipal ha construït el refugi reutilitzant un antic contenidor de vidre, amb la col·laboració de l’alumnat de l’IFE de “Cura d’animals i plantes” de l’institut Pla Marcell i amb l’assessorament de l’entitat Progat Sabadell.

Actualment hi ha 8 colònies senyalitzades a Cardedeu, de les quals se’n fa seguiment, esterilització dels exemplars adults i alimentació mitjançant personal voluntari acreditat per l’Ajuntament. Recordem que l’ordenança municipal no permet alimentar els animals als espais públics, amb excepció del personal acreditat a les colònies. D’aquesta manera les persones alimentadores i cuidadores poden fer-ho en punts i en horaris concrets alhora que col·laboren en el seguiment de la colònia. Des del consistori s’agraeix aquesta tasca de les persones voluntàries.                                                      

Control de colònies de gats ferals
Des del 2006 l’Ajuntament de Cardedeu està portant a terme el programa de control de colònies de gats comunitaris, basant en l’aplicació del mètode CER (captura-esterilització-retorn). L’objectiu és la millora de la salubritat de l’entorn, el control de la superpoblació i la millora de les condicions sanitàries dels gats per evitar la transmissió de malalties. El programa inclou un control veterinari dels animals per evitar zoonosis (malalties que afecten a les persones i que són transmeses pels animals) i un seguiment d’aquests animals mentre segueixin a la via pública.

Darrera actualització: 13.10.2023 | 13:31