L’alumnat de l’IFE Pla Marcell, protagonista del projecte de civisme “Així, no!”

Dimecres, 8 de juny de 2022 a les 12:00

Els joves han reflexionat sobre l'actitud incívica de llençar objectes al terra i han participat en la jornada Let's clean up

L’alumnat de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) de l’institut Pla Marcell ha estat el protagonista del projecte de civisme “Així, no!”, relacionat amb els objectes que trobem llençats en carrers, places i zones verdes.

Cigarretes, llaunes, excrements, ampolles, bosses, mascaretes.... No és estrany passejar i trobar-los a la via pública i això és el que han volgut plasmar els alumnes de l’IFE en un projecte transversal compartit amb l’Ajuntament de Cardedeu.

Al llarg de les darreres setmanes, els joves han realitzat diverses sortides i han pres fotografies d’aquestes conductes incíviques. El resultat ha estat l’elaboració d’un total de 16 cartells, amb imatges fetes pels alumnes, acompanyades d’un text que convida a la reflexió. 

El tret de sortida del projecte ha tingut lloc aquest dimecres 8 de juny i s’ha fet coincidir amb l’activitat Let’s clean up a Cardedeu, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que s’aboquen de manera incontrolada a la natura, mitjançant la recollida d’aquests residus.

Hi han participat 30 alumnes de l’IFE Pla Marcell, amb una actuació de neteja en tres espais: a la Serreta, a l'Avinguda Ferrocarril i les Pinedes. Han recollit dos sacs sencers de plàstics i envasos, bosses d'ampolles de vidre, burilles de cigar i, fins i tot, hihan trobat un sofà i una roda de camió.

L’alumnat també ha fet lliurament als comerços de la Xarxa Comerç Cardedeu dels diversos models de cartells que s’han elaborat i els han fet l’explicació del projecte “Així, no!”.

La jornada s’ha completat amb l’enganxada de cartells a les cartelleres i equipaments municipals i a les escoles i instituts de Cardedeu.

És previst que aquest projecte pedagògic i de civisme tingui continuïtat el proper curs escolar amb un altre grup de l’IFE Pla Marcell. L’objectiu és el canvi d’hàbits perquè impactin positivament en l’entorn.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 14:48