El "Drac de la Serreta" apareix a Cardedeu

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 11:00

Es tracta d’una intervenció artística de Land-Art al Parc de la Serreta

125 metres de llarg per 25 metres  d’ample, amb una àrea ocupada de 4.000 m2. Aquestes són les dimensions del gegantí Drac de la Serreta, una intervenció de Land - Art o l’Art de la Terra, que ha desenvolupat el paisatgista Eliseu Guillamon, amb el suport de l’Associació de Veïns del Poble Sec i de l’Ajuntament de Cardedeu.

Recuperant la màgia del vell drac de fusta que hi havia en aquest emplaçament, aquest nou drac d’art efímer segat al camp no només té una finalitat artística, en què la natura per ella mateixa esdevé protagonista, sinó que també té un rerefons ambiental.

La tècnica de segar de manera diferenciada els prats urbans és una estratègia de gestió ambiental amb la qual s’aconsegueixen espais verds amb més biodiversitat i més resilients als factors externs, tant climatològics com de la mateixa acció humana.

El Drac de la Serreta està pensat perquè les persones que el visitin hi interactuïn, passegin al seu voltant -750 passos té el seu perfil-, s’hi estirin hi caminin, somiïn... Un espai d’art perquè el gaudeixi tothom, tot i que només des de la vista de dron es pot apreciar totalment en el seu conjunt.

Per dissenyar el Drac de la Serreta ha calgut mantenir l’herba sense segar durant tres mesos i, posteriorment, un cop amb l’altura desitjada, s’han realitzat diverses actuacions, amb el suport de Viver de Bell·lloc, per a la sega del perfil i de tots els detalls que configuren el drac. Com totes les actuacions en la natura, aquesta figura és efímera, màgica, no se sap quant pot durar en el paisatge.

La inauguració d’aquest  projecte artístic va tenir lloc aquest passat dissabte, 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, després d’una convocatòria misteriosa a la ciutadania, que no sabia amb què es trobaria, ja que el projecte s’havia mantingut fins aleshores en secret.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 12:19