Cardedeu consolida el model de sega selectiva i de manteniment de les herbes en escocells

Dimecres, 25 de maig de 2022 a les 11:50

Es tracta d’un sistema que afavoreix la floració i la biodiversitat al municipi i que moltes capitals europees com Amsterdam o París apliquen des de fa anys

Ja fa tres primaveres que Cardedeu opta per un sistema alternatiu de manteniment del verd urbà, basat en la sega selectiva de parcs i jardins i per no eliminar les herbes i plantes que creixen espontàniament als escocells dels arbres.

Es tracta d’un model més respectuós amb el medi ambient, que aposta per la floració i per la biodiversitat al municipi.

Les pautes generals d'aquest canvi de tendència són les de no segar o fer segues altes per conservar la flor en aquells espais lliures a on és possible fer-ho. 

Als escocells es mantenen les herbes que hi creixen, tot i que s’estudien en quines zones cal fer un escatat o una esbrossada, en funció de l'amplada de la vorera, la mida de l'escocell, les espècies que hi apareguin i en quina zona del municipi està ubicat. 

Als parcs i jardins la sega es fa més arran de terra als accessos i voltants dels bancs i papereres dins dels parc i a les àrees amb taules de pícnic. També es delimiten espais de pas entre el parc i el bordó de la vorera, especialment quan hi ha zona d'aparcaments. En els espais per a gossos es realitzen segues baixes per tal de facilitar-ne el manteniment.

Pels volts de Sant Joan s’intensificarà una mica més la sega per tal de minimitzar el risc d’incendi.

Capitals europees com Amsterdam o París fa anys que apliquen aquest model que crea ciutats més amables i més conscients de la riquesa que aporten les plantes, herbes i flors espontànies. De fet, moltes són comestibles o amb propietats medicinals i hi ha col·lectius que es dediquen a fer pedagogia de les seves múltiples propietats.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 14:11

Imatges