Cardedeu celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 

Dimarts, 13 de setembre de 2022 a les 13:45

Amb el lema “Combina i mou-te!” s’han programat diverses activitats del 16 al 27 de setembre.

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana del 2022  porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

Activitats a Cardedeu:

Divendres 16 de setembre, 2/4 de 6 tarda
BICIBÚS CULTURAL AL FESTIVAL HILARI(UM) 
Pedalada popular. Sortida des de Sant Corneli
Organitza: Cardedeu Vital

Del 16 al 18 de setembre
VINE AL FESTIVAL HILARI(UM) PASSEJANT A PEU O EN BICICLETA
Programa Hilari(um) 

Dissabte 17 de setembre, de 10 a 14 h. Plaça Sant Corneli
SOM MOBILITAT AL MERCADET
Vine al Mercadet d'artesania i podràs provar el 1r cotxe compartit i elèctric de Cardedeu i preguntar tots els teus dubtes a la gent del grup local Som Mobilitat Cardedeu. Podràs participar al sorteig de cupons regal amb 15 hores gratuïtes de servei de vehicle compartit!
Més de 30 persones ja l'estan fent servir, i anem a pel segon!
Organitza: Som Mobilitat Cardedeu
+ info: https://www.sommobilitat.coop/grup-local/cardedeu/

Dimarts 27 de setembre
“QUIN SOROLL FEM? QUIN AIRE RESPIREM?”
Durant el matí, a la Plaça Flors de Maig.
Activitat a les escoles emmarcada dins la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Temàtica: Soroll, qualitat de l'aire, sostenibilitat
L'activitat té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’existència de soroll i contaminació ambiental a la ciutat, majoritàriament ocasionat pel trànsit de vehicles, d’una forma pràctica i experimental per mitjà de la realització de mesuraments amb els equips corresponents. D’aquesta manera es pretén sensibilitzar la població sobre com ens pot arribar a afectar el soroll i la qualitat de l'aire i com podem contribuir a disminuir-lo.
Organitza: Diputació de Barcelona i Siboc Projectes Ambientals


CARDEDEU AMB LA MOBILITAT SOSTENIBLE – PROJECTES:

BICIBÚS CARDEDEU
El Bicibús Cardedeu cap a les escoles és un projecte de mobilitat sostenible, saludable i cooperatiu. Aquest any famílies d'Alfou engeguen una nova línia de bicibús escolar Alfou - Cardedeu.
+ info i inscripcions: https://t.me/+LI8mrI6ofOY2NmRk

EN BICI SENSE EDAT
Després de la pausa estival es reprenen les passejades amb el centre de dia i la residència Anthurium. Els tricicles estan a punt gràcies al suport de les alumnes del curs de reparació de bicicletes del Centre de Formació d'Adults de Cardedeu. 
+ info: http://cardedeuvital.blogspot.com/p/en-bici-sense-edat.html

SOM MOBILITAT CARDEDEU
La cooperativa per a una mobilitat + sostenible.
La cooperativa Som Mobilitat, a través del seu grup local, i l’Ajuntament de Cardedeu s’han unit per impulsar la mobilitat elèctrica compartida al municipi per veïnes, entitats, empreses i el propi ajuntament. 
Registra’t a l’app de Som Mobilitat i ja podràs fer la teva primera reserva.
+ info Som Mobilitat Cardedeu

DESCOBREIX CARDEDEU 
Rutes saludables. A Cardedeu hi ha una gran quantitat de parcs i camins rurals per gaudir de la natura en estat pur i practicar senderisme. Un dels parcs més emblemàtics és el parc dels Pinetons, definit per l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall el 1930, i, posteriorment, el 1977, es va construir el parc de Pompeu Fabra.
Us proposem un total de 24 rutes per fer a peu o en bicicleta pels entorns de Cardedeu. Hi trobareu els itineraris i les geolocalitzacions per poder-los seguir.
Itineraris i tracks a peu – Museu de Cardedeu
Itineraris i tracks en bici – Museu de Cardedeu

Darrera actualització: 15.09.2022 | 09:18