Augmenta la presència de plàstic al contenidor d'orgànica

Dimecres, 12 de gener de 2022 a les 12:00

Cal fer servir bosses compostables per dipositar-hi els residus

L’anàlisi de la fracció d’orgànica feta aquest últim trimestre de l’any 2021 a Cardedeu deixa constància d’un augment de residus que no haurien d’haver estat dipositats al contenidor marró, especialment  bosses de plàstic que, incorrectament, moltes persones fan servir per introduir la matèria orgànica.

La presència de plàstics en les instal·lacions de tractament  provoca nombrosos problemes de gestió, ja que afavoreixen la pèrdua de matèria orgànica com a rebuig i empitjoren la qualitat final del compost. L’opció correcta per dipositar l’orgànica al contenidor és fer servir bosses compostables, que es poden trobar en qualsevol comerç d’alimentació o supermercat.

També s’han trobat residus com bolquers, protectors o compreses, elements que s’han de dipositar al contenidor de la resta.

Pel que fa a les restes de poda, tot i tractar-se d’un residu orgànic, tampoc no s’han de posar al contenidor marró. En aquest cas, cal fer servir el servei de recollida a domicili de la fracció vegetal que ofereix l’Ajuntament de Cardedeu.

El contenidor d’orgànica el 2021

Al llarg de l’any, es fan quan quatre mostres d’anàlisi dels residus d’orgànica que dipositem al contenidor marró. Al mes de gener de 2021 es va detectar que un 6 % del pes del contingut no era matèria orgànica, una xifra que va millorar els mesos  de maig i de setembre, amb una baixada de fins a  l’1,5 i el 2%, respectivament.  Al desembre, però,  el percentatge ha tornat a pujar al 3,25 %.

Cap al sistema de recollida Porta a Porta

Aquest any, Cardedeu empren el camí de la recollida Porta a Porta de residus. Dins d’aquest nou model amb el qual s’aconsegueixen un resultats molt elevats de separació en origen,  la fracció d’orgànica esdevé la gran protagonista, ja que és la que té major representativitat en pes dels residus que generem.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 10:40

Imatges