Actuacions a la riera de Vallforners per recuperar la vegetació autòctona

Dimarts, 11 d'octubre de 2022 a les 11:00

S’ha desbrossat i eliminat la flora invasora i s’ha replantat la zona amb plantes pròpies de l’ecosistema de ribera.

Ja han finalitzat les tasques de desbrossament i eliminació de flora invasora de la riera de Vallfoners, en el tram entre el pont de pedra i el pont de la plaça d’Antoñita Fontova. Les actuacions han consistit en la retirada d’arbrat mort, desbrossades i erradicació de vegetació invasora, per a continuació revegetar la zona amb plantes autòctones de ribera com salzes i freixes. D’alguns arbres morts s’ha deixat bona part de l’exemplar dret, sense risc de caiguda a la via pública, per tal que serveixi de refugi de fauna.

La flora invasora s’ha eliminat utilitzant diverses tècniques. En el cas de les robínies (robinia pseudoacacia), s’ha fet amb endoteràpia, injectant producte químic directament al tronc. La canya (arundo donax) i el bambú (phyllostachys) s’han eliminat manualment, mentre que la morera de paper (broussonetia papyrifera) s’ha extret amb mitjans mecànics.

Aquestes tasques, subvencionades per l’Agència Catalana de l’Aigua, es van aturar temporalment el mes de març per respectar l’època de nidificació de les aus, i es van reprendre a finals d’agost. 

Darrera actualització: 11.10.2022 | 11:10