Dia internacional de la dona treballadora a Cardedeu

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 09:30

Cardedeu segueix treballant per un municipi feminista, tot posant l’accent en l’àmbit coeducatiu i la prevenció i abordatge de les violències masclistes.

L’Ajuntament de Cardedeu se suma enguany als manifestos de l’Assemblea 8M  Les feministes som aquí contra les precarietats, les fronteres i les violències! i el consensuat per les entitats municipalistes Manifest del 8 de març de 2021 Dia internacional de les dones i anima tothom a sortir al carrer per reivindicar-ho.

Aquest any són diverses les iniciatives populars i del teixit social a l'entorn del Dia internacional de la Dona Treballadora a Cardedeu. Des de les vuitenes Jornades Feministes d’aquest passat cap de setmana, l’exposició  “Les dones a les arts escèniques” que s’ha pogut veure al Teatre Auditori Cardedeu fins aquest cap de setmana, la marxa reivindicativa d’entitats i col·lectius feministes de Cardedeu que se celebra avui a la tarda, o la projecció d’un documental al Cinema Esbarjo amb una història de sororitat. A més a més, i com cada any, la façana de l’Ajuntament de Cardedeu llueix la bandera feminista, i aquest vespre l’edifici s’il·luminarà amb filtres de color lila.

Des del govern de Cardedeu seguirem treballant per un municipi feminista, tot posant l’accent en l’àmbit coeducatiu i la prevenció i abordatge de les violències masclistes. Però sabem que cal anar molt més enllà i que, davant de l’actual crisi sanitària, social i econòmica, en matèria d’habitatge, treball, serveis públics, estrangeria, etc. hi ha reivindicacions necessàries i urgents per atendre des de les institucions i el conjunt de la societat, en clau feminista.

DIMARTS 8 DE MARÇ
• A les 8 h, estació de Cardedeu
Piquets informatius
• A les 16.30, plaça Joan Alsina
Manifestació. Marxa reivindicativa pel poble amb batucada amb les entitats i col·lectius feministes de Cardedeu
Organitza: Cardedeu Feminista. L'associació també se suma a les convocatòries del Baix Montseny Feminista i la Coordinadora Feminista de Granollers.

DIJOUS 10 DE MARÇ
• A les 20 h, al Cinema Esbarjo
“Curvy Crew” (El documental del mes)
2021. Estats Units. 90′
Direcció: Ida Joglar
Argument: La primera vegada que Christa va pujar al Kilimanjaro (Tanzània) va ser el més difícil que havia fet mai: se sentia fora de lloc, massa lenta i, en definitiva, massa grassa. En aquell moment no va aconseguir arribar al cim. Anys després va decidir acabar el que havia començat. Aquesta vegada acompanyada d’un grup de vint dones de talla gran decidides a conquistar el cim d’Àfrica. A totes, sempre se’ls ha dit que el seu cos les limita i que pujar muntanyes no està fet per a elles. Amb aquesta història plena de sororitat , les autoproclamades Curvy Kili Crew s’enfrontaran a un repte que a elles mateixes els sembla impossible d’aconseguir. Aquest és un documental que trenca amb els estereotips i posa davant d’un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d’entrevistes íntimes i dosis d’humor.

DIVENDRES 11 DE MARÇ
• De 16.45 a 17.45 h, a la Biblioteca Les Aigües (Poble Sec)
Tarda de dones 
Voleu compartir els vostres somnis de pau, amor i respecte? Què en fa felices? Qui ens inspira? Com ens relaxem? Quan riem? Per què plorem?
Aforament limitat a 10 persones. 
Cal inscripció prèvia a bibliotecabarripoblesec@gmail.com

Darrera actualització: 08.03.2022 | 11:09