Escola Mil·lenari

Som una escola d'Educació Infantil i Primària, des dels 3 fins las 12 anys, de dues línies. L'Escola Mile·lenari és laica, oberta al poble i al seu entorn. La llengua vehicular i d'aprenentatge és el català. L'horari lectiu és de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30h.

PROJECTE EDUCATIU

La nostra escola, ja des del seu inici l'any 1992, ha tingut molt clar la importància de l'educació i el compromís que això comporta com a responsables de la formació dels infants de la nostra societat. Aconseguir donar una bona educació és millorar els valors d'una futura societat. És per això que cada any ens marquem nous reptes, enriquidors per a tota la comunitat educativa. Els nostres principals objectius són: dedicar una atenció destacada a l'estudi de les característiques culturals, locals i comarcals; fomentar l'educació cívico-social, emprant el diàleg, el respecte i la discussió com a base per a una educació democràtica; desenvolupar aspectes
de personalitat a través de la coeducació i cooperació; potenciar els ensenyaments artístics com a base d'una educació integral; i desenvolupar la creativitat, posant especial atenció a la comprensió, aplicació i valoració dels coneixements.

Aquest curs continuarem el projecte basat en potenciar els ensenyaments artístics com a base per millorar els aprenentatges bàsics. Per dur-ho a terme, l'escola ha organitzat els recursos humans, materials i físics. Ens plantegem el treball a dos nivells, a nivell de grup classe i a nivell de grups reduïts en algunes classes de llengua, matemàtiques, coneixement del medi, educació visual i plàstica, música, dansa i robòtica.

EQUIPAMENTS, INSTAL·LACIONS I SERVEIS

- Menjador escolar amb cuina pròpia i servei de monitoratge
- Aules d'informàtica
- Aula de música
- Aula de plàstica
- Aula d'audiovisuals
- Aula d'educació especial
- Biblioteca
- Aula de psicomotricitat i dansa
- Gimnàs-teatre
- Dos patis grans i patis específics per a P3, P4 i P5

ASPECTES A DESTACAR

- Treballem la dansa durant tota l'escolaritat. A parvulari, ballet clàssic; a cicle inicial, dansa tradicional; a cicle mitjà, dansa d'arreu del món
i de diferents èpoques històriques; a cicle superior, dansa contemporània i moderna.
- La música la treballem al llarg de tota l'escolaritat des de l'educació infantil fins a cicle superior. Destaquem a cicle mitjà i superior la pràctica instrumental amb instruments de placa. També a 5è i 6è introduïm la informàtica musical on la creativitat i la composició són l'eix principal. A més a més al llarg del curs es realitzen diferents espectacles integrant aquestes dues àrees artístiques.
- Treballem les diferents àrees de l'Educació Infantil per rapns i projectes.
- Treballem l'educació artística, visual i plàstica a través de tallers amb activitats programades gradualment, per a tota l'Educació Infantil i Primària.
- Participem en la Trobada de Danses de les escoles de Cardedeu.
- Utilitzem l'aula d'informàtica per treballar objectius del Projecte Curricular en les diferents àreees, en grups reduïts, des d'Educació Infantil fins a 2n i amb el grup-classe al Cicle Mitjà i Superior, així com amb un taller a 3r, 4t i 5è.
- De 3r a 6è de Primària, organitzem un taller d'escacs amb personal especialitzat.
- Introduïm l'anglès a partir de P3.
- Disposem de diferents recursos per als alumnes amb necessitats educatives especials, amb mestres del centre d'Educació Especial amb l'assessorament de l'EAP (Equip d'Assessorament Psicopedagògic del Departament d'Ensenyament).
- Cada curs realitzarem un monogràfic dedicat al món artístic i cultural.
- Celebrem les festes tradicionals i Santa Cecília (patrona de la música).
- Participem en activitats culturals de cinema, música i teatre.
- Assistim a les activitats organitzades pel Palau de la Música, o l'Auditori.
- Fem visites i sortides de treball durant tot el curs i per a tots els nivells.
- Duem a terme colònies al final del cicle per a P5, 2n 4t i 6è.
- Elaborem la revista escolar, conjuntament amb l'AMPA.
- Participem en els Jocs Esportius Escolars, organitzats pel Patronat d'Esports.
- Participem en diferents projectes educatius convocats per la Generalitat i l'Ajuntament del poble.
- Introduïm la robòtica a P5 i la continuem la resta de l'escolaritat per entendre l'aplicació de les matemàtiques a l'entorn real a partir del treball en equip.
- Treballem l'hort que tenim al pati de l'escola a l'hora del menjador i a les hores de classe quan el tema coincideix amb els projectes
que es treballen a les aules

L'AMPA

Ofereix diferents serveis i col·labora en les necessitats de l’escola:
- Servei d’acollida al matí (7.30 a 9 h) i a la tarda (16.30 a 18 h)i amb horari específic per a reunions de pares dels diferents cursos. 
- Servei de menjador escolar: el menjador disposa de cuina pròpia, gestionat per l’AMPA. Compta amb un espai per als alumnes de P3 que permet el descans d’aquests alumnes, un cop han dinat.
- Organitza i promou activitats extraescolars d’informàtica, anglès, tennis, teatre, ballet clàssic, dansa creativa, dansa espanyola, ballet neoclàssic, guitarra, patinatge, teatre  i cant coral.  Ioga i ballet per a pares i mares.
- Organitza el Casal d’estiu d’anglès per a primària i el Casal temàtic per a infantil, amb acollida i menjador.

Al web de l'AMPA trobareu molta més informació sobre les activitats, horaris, menús, etc.
http://amilenari.wix.com/ampa

carrer Mare de Déu del Pilar, 8 - 08440 Cardedeu - Barcelona
Telèfon: 93 871 16 67
Fax: 93 871 15 01
Adreça electrònica: a8045598@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/ceipmil-lenari/
Horari:  
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 01.03.2019 | 09:59