Prova pilot del Cicle Gaudí a Cardedeu amb alumnes de secundària

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 13:30

El Cinema Esbarjo ha acollit aquesta setmana l’inici d’aquest projecte educatiu, que ha comptat amb l’assistència de 300 alumnes de 2n d’ESO i 1r de Batxillerat

Cardedeu és un dels municipis on l’Acadèmia del Cinema Català, de la mà de la Fundació Grífols i Lucas, du a terme una prova pilot en el marc del Cicle Gaudí, el circuit estable de projecció de cinema català.

Es tracta d’un projecte educatiu adreçat a l’alumnat de secundària que té com a finalitat donar valor a l’ús de l’audiovisual com a context d’aprenentatge.

Tres-cents alumnes de 2n d’ESO i de 1r de Batxillerat dels instituts Pla Marcell, Manel Raspall i El Sui han estat partícips d’aquesta prova pilot, que ha tingut lloc el dimecres 15 i dijous 16, al Cinema Esbarjo. 

A partir de la visualització del film en cartellera del Cicle Gaudí “El meu germà persegueix dinosaures”,  que tracta la relació d’un adolescent amb el seu germà petit amb la síndrome de Down, els nois i noies van participar d’un interessant debat posterior, conduït i dinamitzat per la Núria Terribas, directora de la Fundació Grífols i Lucas. El cinema i la bioètica va ser la temàtica de la sessió.

L’Ajuntament de Cardedeu s’ha sumat a aquest projecte de l’Acadèmia del Cinema Català amb entusiasme, en ser una iniciativa que conjuga elements de la cultura i l’educació, amb la presentació d’una pel·lícula com a experiència col·lectiva, incentivant el treball en equip, la reflexió i l’esperit crític.

Tot fa preveure que el 2022 el projecte educatiu del Cicle Gaudí es consolidarà i ampliarà. En cas que així sigui, l’Ajuntament de Cardedeu en formarà part.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 14:04