La històrica revista Missatge ja es pot consultar digitalment

Dijous, 13 de gener de 2022

El proper objectiu és la digitalització dels programes de Festa Major de Cardedeu fins a l'any 1975

Ja està disponible digitalment la revista Missatge editada,entre el 1969 i el 1995, per l'Agrupació Familiar de Cardedeu.

La publicació va néixer com a recurs per a l'ensenyament del català per a persones nouvingudes al municipi i, a poc a poc, es va convertir en tot un referent dels esdeveniments socials i polítics del municipi. És rica en imatges i representa una font d'informació molt valuosa per a totes aquelles persones i generacions futures que vulguin apropar-se a la realitat històrica del Cardedeu de l’època.

En total són 245 edicions de la revista que es poden consultar a la base de dades de Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.  Tan sols cal accedir a: www.trencadis.diba.cat  i escriure al cercador la paraula "Missatge". El sistema de cerca també permet buscar un tema concret dins el text de cada publicació.

Aquesta incorporació ha estat possible gràcies a la subvenció anual que convoca el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i al suport d'Anna Maria Polls, Esteve Perich, Joan Ors i Miquel Comas, membres i/o col·laboradors de l'Associació Familiar de Cardedeu.

Digitalització dels programes de Festa Major de Cardedeu

Amb l’objectiu de preservar el patrimoni escrit de Cardedeu, després de la revista Missatge, s’està treballant en la digitalització dels programes de Festa Major de Cardedeu fins a l'any 1975. 

Val a dir que la col·lecció històrica que hi ha a la Biblioteca no és completa i es fa una crida als particulars que disposin de documentació escrita a fer-ne donatiu a qualsevol de les entitats conservadores del patrimoni escrit del nostre municipi, com són el Museu, l'Arxiu o la Biblioteca.

Darrera actualització: 14.01.2022 | 10:11