En marxa el Pla d’Envelliment Km0 de Cardedeu

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 13:20

Aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió ciutadana de gent gran 

La Sala de les Columnes ha acollit aquest dilluns la primera reunió de la Comissió de gent gran de Cardedeu, un òrgan de participació municipal, plural i actiu que es trobarà periòdicament per tal de fer seguiment del Pla d’Envelliment Km0 de Cardedeu -que es comença a desplegar aquest 2022- i també de la resta de polítiques municipals que els afectin.

La situació i les necessitats de les persones grans d’avui dia són molt diverses respecte les d’anys enrere. En aquest sentit, el Pla d’Envelliment KM0 analitza la situació actual a Cardedeu i, en previsió als canvis demogràfics dels propers anys, proposa accions de millora per al desenvolupament de polítiques locals per a un envelliment actiu, en què la participació de les persones grans en la presa de decisions esdevingui fonamental.

Els objectius que es plantegen són:

• Foment de l’autonomia i la qualitat de vida de les persones al llarg del cicle de vida, prevenint i retardant l’aparició o l’evolució de les situacions de dependència.

• Promoció de la participació activa de la gent gran al municipi.

• Lluita contra la solitud no volguda.

• Adequació i adaptació dels recursos per tal de donar respostes a les necessitats de les persones grans.

• Foment del treball transversal i en xarxa dels professionals i d’altres entitats per avançar en el procés d’envelliment actiu.

El Pla d’Envelliment Km0 és fruit d’un conveni de col·laboració interadministratiu entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’Ajuntament de Cardedeu. Podeu consultar el document, al següent enllaç.

Darrera actualització: 03.05.2022 | 13:42