Comença la campanya informativa sobre la recollida de residus porta a porta 

Dijous, 16 de juny de 2022

A partir del 20 de juny es faran diverses sessions informatives generals i per barris per conèixer el funcionament, el calendari de recollida, o quan cal anar a buscar els cubells i materials. 

El divendres 15 de juliol comença la recollida de residus porta a porta a Cardedeu. Un canvi de sistema que consisteix en deixar les escombraries ben separades a la porta de casa, activitat comercial o equipament, seguin l’horari establert. Cal treure el cubell específic el dia que toca i recollir-lo quan estigui buit.

Per tal que tota la població en conegui el funcionament, hi ha programades diverses sessions informatives obertes a tothom a partir del dilluns 20 de juny, on s’explicarà com funciona el porta a porta, el calendari de recollida de cada zona, o quan cal anar a buscar el material necessari per lliurar els residus, entre d’altres. I on es resoldran tots els dubtes d’aquest canvi de model. Hi ha dues sessions informatives generals a la sala polivalent de la Tèxtil Rase:

  • dilluns 20 de juny, a les 18.30 h
  • dimecres 22 de juny, a les 20 h

També hi ha reunions informatives per barris i zones. 

Durant els propers dies, totes les llars de Cardedeu rebran una carta on també s’hi detallaran les sessions informatives, i que tindrà un codi QR incorporat. Aquesta carta és indispensable portar-la per recollir el material que conté el “kit del porta a porta”.

El kit porta a porta serà lliurat a tota la població (usuaris domèstics, comercials, empreses i equipaments) i està format per:
-    cubells i/o bujols de diferents tipus (marró, vermell i groc, en funció de la zona)
-    un imant amb el calendari de recollida
-    bosses compostables per a l’orgànica
-    mapa amb la ubicació dels contenidors de vidre, de tèxtil sanitari, de roba usada d’oli domèstic usat
-    fulletó informatiu 

RECOLLIDA DEL KIT DEL PORTA A PORTA

Tèxtil Rase, fàbrica de cultura (entrada per plaça 1 d’Octubre)
Del 27 de juny al 14 de juliol 
De dilluns a divendres
de 9.30 h a 13.30 h i de 16 a 20 h

Sala polivalent Tèxtil Rase, escola Corbella i escola Les Aigües 
(punts de repartiment simultanis)
Dissabte 2 i dissabte 9 de juliol 
de 9.30 h a 13.30 h i de 16 a 20 h


QUÈ CAL SABER? Tota la informació a www.cardedeu.cat/porta-a-porta

• Cardedeu es divideix en 3 zones de recollida de residus domèstics i comercials porta a porta:
Zona blava: La Riera i la Creu, Can Serra, la Granada i Poble Sec
Zona verda: Centre i l’Estalvi
Zona groga: Granada est, Bellavista, Can Montells, Can Canyes, Can Llança, Can Diumer, Bellsolà, Dominics i les Pinedes

Per a aquelles persones que tinguin dubtes de la zona on pertany el seu domicili o comerç, s’ha habilitat el mapa interactiu Porta a porta - ubicació de contenidors, àrees amb control d'accés i zones de recollida on es pot fer cerca per adreça. L’adreça s’ha d’escriure indicant el tipus de via (carrer, avinguda, plaça), separant tots els conceptes per comes i afegint Cardedeu. Exemple: avinguda Àngel Guimerà, 23, Cardedeu

• Es recullen 4 fraccions de residus a la porta de totes les llars: orgànica, envasos, paper i cartró, i resta. En el cas dels grans productors, també el vidre. 

• S’eliminen tots els contenidors de la via pública d’aquelles fraccions que tinguin recollida porta a porta. Només hi haurà contenidors de vidre i els petits de roba, oli domèstic i tèxtil sanitari.

• El tèxtil sanitari (compreses, tampons, bolquers, gases i tovalloletes) i els excrements d’animals domèstics s’han de lliurar amb la fracció resta. Addicionalment, es poden dipositar en un dels contenidors tancats amb control d’accés repartits pel municipi, mitjançant clauer electrònic.

• Hi ha una àrea amb control d’accés on portar els residus només en cas d’emergència, situada al carrer Pep Ventura, al Polígon Sud. 

• Els contenidors de vidre continuaran a la via pública i, majoritàriament, a les mateixes ubicacions. Es retiraran els situats a les zones rurals. 

• Els habitatges disseminats no tindran recollida porta a porta. Els residus de totes les fraccions s’han de lliurar a l’àrea tancada amb control d’accés d’ús exclusiu per a disseminats, situada a la cantonada entre els carrers Caterina Albert-Víctor Català i Joan XXIII.


BENEFICIS DEL PORTA A PORTA

  • Estalvi econòmic en els costos de tractament dels residus
  • Percentatges més alts de reciclatge
  • Recuperació d'espai públic
  • Participació generalitzada en la separació de residus i en la recollida selectiva
  • Aproximació de la recollida a la ciutadania
  • Evita els punts d'abocament incontrolats

Per qualsevol dubte:
portaaporta@cardedeu.cat
Tel. 674 60 10 77

La implantació de la recollida de residus porta a porta està finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:09