Institut El Sui

Situat a l'antic Seminari dels Dominics, l'Institut El Sui ja fa anys que treballa per l'educació dels joves de Cardedeu amb un equip de professionals experimentats i amb la mirada posada en la millora tant de la formació com de l'educació del seu alumnat. L'eix fonamental de l'institut està en el COMPROMÍS:

 1. Compromís amb l'educació pública de qualitat, no discriminadora i arrelada al nostre país. El Projecte Educatiu del Centre marca el camí a seguir per tal que tot l'alumnat del centre assoleixi els seus objectius siguin quines siguin les seves circumstàncies.

 2. Compromís amb la vila de Cardedeu. L'institut pren part activa en aquells organismes i comissions de Cardedeu que tenen com a objectiu principal el desenvolupament dels nostre joves. Mitjançant la col·laboració amb l'IMEC busquem fórmules per motivar l'alumnat. També participem en les activitats conjuntes amb d'altres centres de Cardedeu i treballem per a que l'alumnat sigui part activa de la vida de la vila.

 3. Compromís amb les famílies. El professorat tutor en primer lloc així com tota la comunitat educativa, dóna suport a les famílies en el procés de desenvolupament de l'alumnat mitjançant reunions i les sessions especials de lliuraments de butlletins en què les famílies reben informació personalitzada just després de les sessions d'avaluació per tal de facilitar la tasca orientadora.

 4. Compromís amb l'alumnat. L'alumnat és el centre de la nostra tasca i el professorat es recicla i es forma constantment per oferir un ensenyament de qualitat per tal de preparar l'alumnat per a un món que evoluciona constantment i que cal comprendre per a poder-hi participar. Treballem amb grups reduïts per oferir un ensenyament més personalitzat que ens permet arribar a tot l'alumnat. Oferim atenció individualitzada i projectes i activitats d'ampliació per aquells alumnes que mostren un ritme d'aprenentatge més ràpid.

L'activitat a l'aula es complementa amb un munt de sortides didàctiques i les jornades específiques com la Setmana de la Ciència, la Jornada Esportiva i Sant Jordi. Totes ofereixen, a més d'un important component educatiu, la convivència entre alumnat i professorat en un ambient més distès i que afavoreix la comunicació i un millor coneixement mutu que ajuda el procés de formació i maduració de l'alumnat.

Tot plegat es concreta en els projectes que l'institut ha posat en marxa i està consolidant:

 • Projecte Prat de la Riba – projecte de tecnologia en què l'alumnat s'apropa al món de l'empresa tecnològica de manera que pugui aprofundir en l'estudi d'un mecanisme, aparell o procés industrial tot observant el treball dels professionals.
 • Projecte de Mediació – perquè és important saber resoldre els conflictes a través de la paraula. En una comunitat amb tants membres sempre pot sorgir algun malentès o algun conflicte. Al centre l'Institut El Sui treballem per a ensenyar al nostre alumnat que tot es pot resoldre sense violència i sense ofendre ningú; parlant la gent s'enten.
 • Projectes Interdisciplinars – perquè el coneixement és transversal i cal veure que tot allò que aprenem en una matèria és important per a altres. Tot està relacionat i és important ser-ne conscient. Aquests projectes es desenvolupen en anglès i són una manera d'ampliar l'ús de la llengua estrangera fora de l'aula d'idiomes.
 • Projecte d'Ampliació – per donar resposta a l'alumnat amb un ritme d'aprenentatge més ràpid i ajudar-lo a assolir el màxim de les seves capacitats. Diferents activitats per a fer de manera més autònoma i que permeten anar una mica més enllà del que es fa a l'aula.
 • Projecte Praxis – per l'alumnat de 3r i 4t d' ESO que necessiten un ritme més pausat d'aprenentatge amb l'objectiu que puguin assolir les competències bàsiques.
 • Projecte inGenious - projecte europeu en el que participen 10 centres de tot l'estat i per al que comptem amb la col·laboració de la Universitat Autònoma. El projecte inGenious és una plataforma Europea que coordina ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques i educació. És una iniciativa de European Schoolnet i European Roundtable of Industrialists. L'objectiu és reforçar l'interès dels joves europeus per l'educació en les ciències i així contribuir a  millorar les seves destreses en aquest àmbit.
 • Projecte 1X1 – la tecnologia informàtica a entrat a l'aula com a una eina més d'aprenentatge que facilita la tasca d'aprendre a aprendre, al mateix temps que forma l'alumnat en les noves tecnologies.
 • Projecte d'intercanvis – el centre ofereix la possibilitat d'aprendre dues llengües estrangeres a més de l'anglès: el francès i l'alemany. El treball de l'aula es consolida amb la relació amb corresponsals de França i Alemanya i culmina en un intercanvi lingüístic i cultural.

carrer de Sant Ramon de Penyafort, 1 - 08440 Cardedeu - Barcelona
Telèfon: 93 844 43 22
Fax: 93 845 45 08
Adreça electrònica: a8054401@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/ieselsui/
Horari:  
De 8.30 a 14 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 1.03.2019 | 09:48