Professionals de Cardedeu i comarca es formen sobre violències masclistes en línia

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 13:30

Carla Vall, advocada experta en dret penal i gènere, ha parlat de com és i com protegir-se de la violència que pateixen les dones a Internet, i de com han de respondre les institucions quan es detecten casos de violència digital.

Una quarantena de professionals de Cardedeu i del Vallès Oriental han participat a la formació sobre violències masclistes en línia organitzada per la Comissió de Violència de Gènere de Cardedeu. La formació s’ha repartit en dues sessions en línia, els divendres 22 i 29 d’abril. 

Es tracta d’un curs dels que organitza anualment la Comissió de Violència de Gènere per a la millora de les competències professionals en atenció a les violències masclistes. En aquesta ocasió, s’ha dedicat la jornada a com és i com protegir-se de la violència que pateixen les dones a Internet, i a com respondre des de les institucions quan es detecten casos de violència digital. També s’ha parlat del protocols a seguir i dels recursos disponibles.

La formació ha anat a càrrec de Carla Vall i Duran, advocada, formadora i criminòloga experta en dret penal i gènere, i autora del llibre “Trencar en cas d’emergència. Manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes”.

En un context de creixent ús de les tecnologies, les violències digitals amplifiquen altres formes de violències masclistes, i apunten especialment a dones i nenes que pertanyen a col·lectius vulnerables, a les que ja pateixen violència fora de la xarxa i, en general, a activistes i dones que lluiten pels seus drets.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 13:38