Nou refugi de gats a la colònia del barri de la Riera

Dimecres, 5 de juny de 2024

Alumnat del Pla Marcell, amb l’ajuda de la brigada municipal, està treballant en 2 refugis més reutilitzant contenidors de vidre. L’objectiu dels refugis de gats és oferir aixopluc i proporcionar-los unes condicions d’alimentació segures i respectuoses amb la salubritat de l’entorn.

L’Ajuntament de Cardedeu l’Institut Pla Marcell continuen treballant en l’adequació de refugis de gats per a les colònies controlades de Cardedeu. Després de l’èxit de la prova pilot de l’octubre passat amb el primer refugi de gats a la colònia del Polígon Sud, aquest curs se n’han preparat 3 més, un dels quals ja ha estat lliurat i col·locat aquesta setmana a la colònia del barri de la Riera, dalt de tot del carrer Narcís Monturiol.

L’alumnat de l’IFE de Cura de plantes i animals i l’alumnat que han participat del projecte cooperatiu transnivell sobre benestar animal han fet tot el procés: el disseny del refugi reutilitzant antics contenidors de vidre, l’adequació del contenidor (amb el suport de la brigada municipal), la pintura i la retolació, i el desbrossat de la zona on s’ha instal·lat el refugi.

Disposar d’aquests espais a les colònies és molt important, ja que contribueix a la salubritat de l’entorn (l’aliment ja no queda exposat a la via pública), la seguretat (l’alimentadora té el control de l’interior del refugi) i l’aixopluc dels gats (en cas de pluja).

Control de colònies de gats ferals
D’acord amb la llei 7/2003 de protecció dels drets i benestar dels animals, correspon a les entitats locals la gestió dels gats comunitaris, i per aquest motiu es treballa amb protocols de gestió de colònies controlades amb l’objectiu de poder fer un control poblacional d’aquests animals per reduir progressivament la població, mantenint la seva protecció com a animals de companyia.

Des del 2006 l’Ajuntament de Cardedeu està portant a terme el programa de control de colònies de gats comunitaris, basant en l’aplicació del mètode CER (captura-esterilització-retorn). L’objectiu és la millora de la salubritat de l’entorn, el control de la superpoblació i la millora de les condicions sanitàries dels gats per evitar la transmissió de malalties. El programa inclou un control veterinari dels animals per evitar zoonosis (malalties que afecten a les persones i que són transmeses pels animals) i un seguiment d’aquests animals mentre segueixin a la via pública.

Darrera actualització: 5.06.2024 | 10:52