La Biblioteca Marc de Vilalba rep prop de 95.000 visites l’any 2023

Divendres, 9 de febrer de 2024

Més de la meitat dels habitants de Cardedeu tenen el carnet de l’equipament.

La Biblioteca Marc de Vilalba ha rebut un total de 94.814 visites l’any 2023.  Es consolida, d’aquesta manera, la tendència a l’alça del nombre de visitants a l’equipament els últims anys. Així, l’any 2021 es van produir 46.347 visites i l’any 2022, n’hi van haver 77.393.

A més a més, a desembre de 2023, 9.573 persones tenien el carnet de la biblioteca, la qual cosa equival a un percentatge superior al 50% dels habitants de Cardedeu.

Una de les causes d’aquest augment en el nombre de visites i de persones usuàries es deu a l’estabilització i qualitat de les activitats que s’hi programen i en les quals hi han participat 1.774 persones, entre adults i infants i sense comptar els participants a les trobades Aprenem, d’intercanvi lingüístic

D’entre les activitats, segueixen amb bon ritme i regularitat mensual la Tertúlia Literària, Traç: tertúlia de còmic; Filmosofia: tertúlia de cinema i pensament; la trobada literària per a infants, Menjamots; les sessions de Filosofia per a infants, i el programa Lecxit d’acompanyament lector entre una persona adulta voluntària i un infant.

També s’hi han incorporat activitats vinculades a les noves tecnologies: Ficció en Joc per descobrir el món dels videojocs des d’una perspectiva més oberta, tant artísticament com narrativament parlant. També és especialment actiu el Club de Robòtica, que l’any 2024 participarà a la First Lego League.

La Biblioteca Marc de Vilalba ha rebut 31 grups d’escolars, amb un total de 775 alumnes dels cursos d’infantil, primària i secundària. La Biblioteca dona suport a la iniciativa de les escoles i instituts de Cardedeu en la creació d’un grup de docents de crítica de literatura infantil i juvenil, amb la finalitat de donar eines educatives als centres escolars i a les biblioteques dels respectius centres.

En relació amb el préstec de documents, s’han comptabilitzat 68.729 préstec de llibres, revistes, música en CD, cinema en DVD o Blue Ray. També s’ha constatat un augment en l’ús de la biblioteca virtual eBiblio, des d’on s’han enregistrat 4.737 préstec, ja sigui de llibres electrònics com de cinema.

Darrera actualització: 9.02.2024 | 10:07