Cardedeu aposta per l’energia solar fotovoltaica per a l'autoconsum

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 09:20

L’Ajuntament dona suport a la iniciativa Moment Solar, de la Federació del Gremi d’Instal·ladors de Catalunya

La Federació del Gremi d’Instal·ladors de Catalunya (FEGICAT) posa en marxa a Cardedeu el projecte Moment Solar (93 400 36 06) amb tot un seguit d’accions per impulsar el desenvolupament de l’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum en el mercat preferentment residencial.

Es tracta d’una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cardedeu i que s’alinea amb els objectius del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, amb la Llei 16/2017 del Canvi Climàtic i amb el Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima i també es posa de manifest en la carta de suport al projecte signada per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya.

El projecte contempla, a més a més, el suport a les petites empreses instal·ladores Cardedeu per introduir-les en el món de l’energia solar fotovoltaica.

L’Ajuntament de Cardedeu té clar que les energies renovables o alternatives són garantia de futur, i que el seu aprofitament redueix la dependència energètica externa a més de mitigar els efectes sobre el canvi climàtic. Amb aquestes premisses, es treballa perquè Cardedeu sigui un exemple en l’eficiència, l’estalvi energètic i en la implementació d’energies renovables.

Bonificació fiscal

En aquest context i amb la finalitat que la ciutadania se sumi a la transició energètica, s’ha establert una bonificació del 40 % de l’Impost de Béns Immobles (IBI) durant 5 anys per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, amb un import total de bonificació de com a màxim el 50 % del cost total de la instal·lació.

Presentació telemàtica

Per explicar tot els detalls, el dimecres 2 de juny (19 h) hi haurà una presentació telemàtica que comptarà amb la participació dels responsables de Moment Solar i el regidor de Transició Energètica i de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Cardedeu, Ramon Arribas.

La sessió és oberta a la ciutadania en general i també als instal·ladors locals.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 12:33