Mercè Falguera Ríos (CUP)

falguerarm@cardedeu.cat

Biografia

Nascuda a Granollers el 1971.
És doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), especialitzada en la recerca sobre el parentiu i en concret sobre les maternitats lèsbiques. Ha publicat diversos articles al voltant d’aquesta temàtica.

Diplomada en Formació del Professorat amb l’especialitat d’Educació Especial i llicenciada en Antropologia per la UB. Des de 1998 és membre del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), la qual cosa l'habilita per a l'exercici professional com a educadora social a Catalunya. Fa molts anys que es dedica professionalment a l’àmbit de la intervenció socioeducativa en infància, joventut i família

Es defineix com activista feminista i LGTBIQ+. Ha estat voluntària de diverses ONGs de l’àmbit de la cooperació internacional i la lluita pel reconeixement dels drets de les persones i famílies LGTBIQ+. Va ser una de les impulsores del col·lectiu Cardedeu Feminista i va liderar una recerca local sobre la memòria oral de les dones treballadores de la indústria tèxtil a Cardedeu de mitjans del segle XX.

És militant de la CUP i de l’Esquerra Independentista des del 2019. La seva participació en l'assemblea local l’ha fet coneixedora i partícip de tota l’acció política que la CUP ha estat desenvolupant, tant a dins com a fora de l’Ajuntament de Cardedeu durant els darrers anys. La seva entrada al consistori, al setembre de 2022, va ser un canvi de rol en la seva trajectòria militant.

Del setembre de 2022 fins al maig de 2023 ha estat regidora de Salut, d’Acció Social, d’Habitatge i d’Igualtat de l’Ajuntament de Cardedeu.

Assignacions econòmiques

- Assistència a Plens: 250 euros/sessió.
- Assistència a Comissions Informatives de Ple i Comissió especial de comptes: 150 €/sessió.
- Assistència a Comissions de treball d’àrees: 100 euros/sessió

Darrera actualització: 9.01.2024 | 11:49