Xerrada sobre canvi climàtic i sequera, dins el Dia Mundial de l’Aigua 

Dimecres, 13 de març de 2024

Divendres 22 de març, a les 19 h, al Museu Arxiu Tomàs Balvey. 

Estem vivint una sequera anunciada des de fa 40 anys. Per què? Què hem fet bé i què hem fet malament? Què hem de fer per revertir-ho?

La regidoria de Medi Ambient i el Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC) proposen aquesta xerrada per conèixer la història del cicle de l’aigua al municipi i a l’entorn metropolità, així com un anàlisi dels seus usos per acabar fent propostes de resiliència entorn aquesta problemàtica. Anirà a càrrec de Joan Manel Riera, biòleg, educador ambiental i responsable de l'Escola de Natura del Corredor. L’activitat és gratuïta.

La xerrada s’emmarca en les activitats organitzades entorn el Dia Mundial de l’Aigua, que des de 1992 se celebra el 22 de març per tal de conscienciar a la població de la importància de l’aigua com a recurs natural i promoure’n una gestió sostenible.

Coincidint amb la xerrada, el MATBC ha volgut destinar l’espai de la vitrina del Museu a l’aigua, amb peces del fons Balvey que mostren la importància d’aquest recurs així com les diferents maneres que hi ha hagut al llarg dels anys de conservar-la, emmagatzemar-la i transportar-la. S’hi mostren diferents tipologies de càntirs i atuells per l’aigua que formen part de les col·leccions del Museu i que es conserven a les sales de reserva de Can Xicola.

Campanya d’estalvi d’aigua a Cardedeu
Cardedeu, des del passat 1 de febrer es troba en fase 1 d’emergència per sequera, amb una limitació de consum de 200 litres de despesa d’aigua per persona.

Des de l’Ajuntament de Cardedeu s’han fet diverses campanyes de conscienciació per a la reducció del consum d’aigua a les persones usuàries dels equipaments municipals i a la ciutadania en general, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància d’aquest recurs natural.

Darrera actualització: 13.03.2024 | 09:11