Presentació del llibre: “Els noms de la memòria. El cost humà de la guerra civil a Cardedeu”

Dilluns, 4 de juliol de 2022 a les 09:00

Dijous 7 de juliol, a les 7 de la tarda, al Teatre Auditori de Cardedeu

El llibre Els noms de la memòria. El cost humà de la guerra civil a Cardedeu, de Ricard Ginjaume Clusellas, es presentarà el dijous 7 de juliol, a les 7 de la tarda, al Teatre Auditori de Cardedeu. L’acte comptarà amb la presència de l’autor i també de l’historiador Joan Garriga Andreu, Teresa Blanch, directora del Museu de Cardedeu, Joan Banús, arxiver municipal, Xavier Menéndez, tècnic de la Diputació de Barcelona, Ramon Arribas, regidor del Museu i Enric Olivé, alcalde de Cardedeu. Maria López Rovira, directora de Ràdio Televisió Cardedeu, serà l’encarregada de conduir l’acte.

El llibre Els noms de la memòria. El cost humà de la guerra civil a Cardedeu és el primer número de la col·lecció Recerca Local de Cardedeu editada per l’Ajuntament de Cardedeu i coordinada des del Museu Arxiu Tomàs Balvey i l’Arxiu Municipal, amb la intenció de ser un reconeixement a totes les víctimes del conflicte bèl·lic a la nostra vila.

Ricard Ginjaume ha estructurat el llibre en dos grans blocs: un primer de context històric del que va suposar el conflicte a Cardedeu i a la comarca, i un segon centrat en les víctimes, on hi figura una fitxa biogràfica per a cadascuna d’elles, en les que s’ha comptat amb la col·laboració de moltes de les famílies, tant pel que fa a la recopilació de dades com la divulgació de fotografies i documents originals.

El llibre ja es troba a la venda a totes les llibreries de Cardedeu i a la botiga del Museu. Per l’edició de la publicació, s’ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Fitxa tècnica:
Autor: Ginjaume Clusellas, Ricard
Títol: Els noms de la memòria. El cost humà de la guerra civil a Cardedeu.
Col·lecció: Recerca Local de Cardedeu
Edició: Ajuntament de Cardedeu, 2022
Idioma: Català
Enquadernació: tapa tova
Pàgines: 200
ISBN: 9788409408771
Preu: 18€

Darrera actualització: 04.07.2022 | 09:00