Plenari de la comunitat educativa per reprendre el treball en xarxa

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 11:00

Es van començar a treballar dos nous futurs projectes en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, un sobre medi ambient i l’altre sobre salut mental en adolescents i joves.

El plenari del Pla Educatiu d’Entorn de Cardedeu (PEEC) va reunir ahir a la tarda tota la comunitat educativa del municipi per reprendre el treball en xarxa aturat durant els mesos més durs de la pandèmia. La idea de la retrobada va marcar tota la jornada.

Al llarg d’un parell d’hores, es van fer diverses dinàmiques per posar de manifest les relacions de xarxa entre les persones assistents i els serveis o col·lectius que representaven, i es van presentar alguns dels diversos projectes en marxa del PEEC: el Consell d’Infants; la Taula Municipal de Coeducació (espai que uneix personal tècnic, docents, famílies i persones interessades, per promoure la coeducació més enllà dels centres); L’educació a escena (programa escolar d’arts escèniques amb programació d’espectacles al Teatre Auditori per a l’alumnat de primària i secundària, projecte darrera l’escenari i projecte d’ambaixadors/es culturals); Atelier-M (alumnat del CFGS d’Educació Infantil fa proposta educativa per als infants de les escoles), Cardedeu amb l’art vigent (visites al Museu i tallers col·laboratius entre centres), o la robòtica (alumnat voluntari de secundària dona suport a professorat de primària), entre d’altres. Enguany les AFA del municipi també van tenir un espai on van exposar en quin moment es troben i quins són els projectes i comissions en les què treballen col·laborativament.

El plenari també va servir per començar a treballar dos futurs nous projectes, un de medi ambient i un altre de salut mental en adolescents i joves, i es va presentar el projecte del Consorci de Barcelona “Escoles refugis climàtics”, per part de la tècnica municipal de Medi ambient. Tot el plenari va ser dinamitzat per l’Associació Eixida agitació cultural i comunitària.

El Pla Educatiu d’Entorn de Cardedeu és una eina per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. És un treball en xarxa per fer front a les desigualtats i a situacions difícils de resoldre i de treballar individualment. Parteix de la idea que educar ha de ser un objectiu i una actitud col·lectiva, interpel·la a tota la comunitat perquè totes i tots som mirall amb la nostra manera de ser i de fer.

Darrera actualització: 12.11.2021 | 11:28