Noves mesures a Catalunya per contenir la Covid-19

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 13:00

Des de la mitjanit del 23 al 24 de desembre. Les restriccions tindran una vigència de 14 dies

El Govern de la Generalitat ha aprovat una nova tongada de mesures per a contenir l’expansió de la covid-19 a Catalunya, amb l’objectiu de reduir la interacció i la mobilitat de la ciutadania.

Restricció de la mobilitat nocturna d’1h a 6h als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.
Tots els establiments oberts al públic podran estar oberts com a màxim fins a la 1 de la matinada, excepte els establiments de serveis essencials.
Es limiten al màxim les bombolles en l’àmbit privat i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

Aforaments

Empreses de serveis i comerç minorista: aforament del 70%.
Restauració: aforament del 50% en zones interiors. El màxim de persones per taula serà de deu i caldrà garantir la distància d’1,5 metres entre taules.
Esdeveniments esportius: aforament del 70% en espais interiors. En el cas de curses i activitats exteriors, la sortida serà esglaonada per mantenir la distància i caldrà dur la mascareta sempre que no s’estigui fent l’activitat.
Sales de concerts: aforament assegut del 70%.
Es tanquen els locals d’oci nocturn.
Locals d’apostes, bingos, salons recreatius i de jocs: aforament del 50% per a activitats a l’interior.
Cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars: aforament del 70%.
Es prohibeix el consum d’aliments i begudes a les sales d’exposició o espectacles, i es reforça la ventilació.
Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions, monuments i altres centres culturals, parcs d’atraccions i equipaments cívics: aforament del 70%.
Espais tancats a sales de vetlla, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i altres cerimònies: aforament del 70%.

Teletreball

El teletreball és prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.
Entre les recomanacions també destaquen la celebració telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències, seminaris i altres esdeveniments professionals. També en acadèmies, autoescoles i altres centres d’ensenyament no reglat, excepte les classes pràctiques.

Darrera actualització: 23.12.2021 | 13:29