Lluïsa Oller: "Compartir l'estimació és l'únic que perdura per sempre"

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 11:00

Aquest matí s'ha inaugurat el carrer de Lluïsa Oller, en un acte que ha comptat amb la participació de més d'un centenar d'alumnes de les escoles Can Manent i Ramon Macip - Dolors Granés

Aquest matí ha quedat inaugurat el carrer de Lluïsa Oller. L'acte ha comptat amb l'assistència de la mateixa Lluïsa Oller (Barcelona, 1928), presidenta del Viver de Bell-lloc, formada per la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació que porta el seu nom. Oller ja va rebre la Creu de Terme de la vila l'any 2008 per la seva tasca altruista i generosa en favor de les persones que més ho necessiten.

Més d'un centenar d'alumnes de segon i de quart de les escoles Can Manent i Ramon Macip - Dolors Granés també han volgut participar activament d'aquest acte. Fa uns mesos, arran d'un treball de curs, aquests alumnes es van posar en contacte amb l'Ajuntament després de constatar que els noms de carrers de dones eren una excepció. En representació dels seus companys i companyes, en Bru, en Marc, l'Emma, en Joan i l'Ona han volgut adreçar unes paraules d'homenatge a la figura de Lluïsa Oller i han destacat la importància de comptar amb un nou carrer amb nom de dona a Cardedeu.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha fet un treball per feminitzar el carrerer municipal, com és el cas de la plaça de Frederica Montseny, al Poble Sec, o la plaça de les Dones Treballadores, a l’Estalvi.

En el cas del carrer de Lluïsa Oller (antic Pere Mercader), el canvi de nom es va aprovar per Ple després d’un procés participatiu i del vistiplau de la Comissió de Patrimoni. A més a més, té una doble significació, ja que també es fa en compliment de la llei de memòria històrica d’eliminació de carrers amb connotacions franquistes. 

L'alcalde, Enric Olivé ha destacat que "per a nosaltres és un dia doblement feliç. D'una banda, afrontem un dels temes pendents de restitució de la memòria històrica, eliminant del carrerer un nom amb connotacions franquistes. La segona alegria és posar un nom de carrer a la Lluïsa Oller, avui present, perquè la seva vàlua humana ho mereix".

L'acte ha finalitzat amb unes paraules de la Lluïsa Oller, que s'ha mostrat molt agraïda i s'ha adreçat als alumnes: "Vosaltres sou el futur. M'agradaria que quan passéssiu per aquest carrer recordéssiu que compartir l'estimació és l'únic que perdura per sempre i que cal actuar amb alegria i esperança per a aconseguir un món millor".

 

Darrera actualització: 18.11.2021 | 14:45