L'Ajuntament rep una subvenció de la Diputació per digitalitzar la revista Missatge

Divendres, 9 de juliol de 2021 a les 08:30

La publicació es va editar entre el 1969 i el 1995 per l'Agrupació Familiar de Cardedeu

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció a l'Ajuntament de Cardedeu per a la digitalització de la revista Missatge. La publicació, editada entre els anys 1969 i 1995 per l'Agrupació Familiar de Cardedeu, va néixer com a recurs per a l'ensenyament del català per a persones nouvingudes al municipi. Mica en mica, es va convertir en la revista de Cardedeu i va ser un referent dels esdeveniments socials i polítics del municipi. És rica en imatges dels esdeveniments de la vila (fotografies en blanc i negre) i amb dades cronològiques molt precises.

Quan finalitzi la digitalització, tothom prodrà consultar la revista a la base de dades de la Xarxa de Biblioteques Municipals Trencadís, un portal que conté documents digitalitzats i editats en diferents municipis de Catalunya. Els documents originals estan dipositats en format paper a les diferents Biblioteques dels municipis i la digitalització garanteix dos objectius claus en la funció de les Biblioteques: l'exposició pública de la informació local i la preservació d'aquesta informació per a les generacions futures.
 
Si teniu publicacions vinculades a Cardedeu, com revistes locals antigues i diaris, programes de festa major, fotografies, cartells d'activitats i festes, recordeu que podeu donar-les a la Biblioteca per garantir-ne la conservació, la difusió i l'exposició pública.

Darrera actualització: 12.07.2021 | 12:14