Finalitza l’estratègia local del projecte “Ona ODS: Comença per tu”

Divendres, 29 de març de 2024

A mitjans de l’any passat, va engegar una estratègia local encapçalada per Ràdio Televisió de Cardedeu, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi i el suport de l’Ajuntament de Cardedeu, amb l’objectiu de promocionar bones pràctiques relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Al mes d'abril finalitzarà l'estratègia local “Ona ODS: Comença per tu”, iniciada l’octubre de 2023, un projecte en el qual participen més de 300 mitjans locals de tot l'estat espanyol i en el qual Cardedeu ha estat un dels dotze municipis escollits per dur-hi a terme una estratègia local a través de trenta reptes a la ciutadania.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu i d’entitats del municipi, Ràdio Televisió de Cardedeu (RTVC) va posar en marxa l'elaboració d'aquests 30 reptes, centrats en tres objectius prioritaris per promoure la reducció de les desigualtats (ODS 10), el consum responsable (ODS 12) i l'acció pel clima (ODS 13).

Aquests tres Objectius de Desenvolupament Sostenible són els més triats d'entre la trentena de reptes proposats per les entitats, l'Ajuntament i RTVC, posant de manifest que és necessari promocionar-los encara més al nostre municipi.

Els trenta reptes ciutadans s'estan difonent a través del perfil d'Instagram de Ràdio Televisió de Cardedeu i també dels perfils d'algunes de les entitats o projectes vinculats a la campanya. També s'està emetent el contingut a través de la ràdio local.

El projecte també va ser present el 6 d'octubre de 2023, en el marc de la Fira Ecosocial de Cardedeu, que organitza l’Ajuntament, amb una jornada de ràdio en directe des de la plaça de Sant Corneli.  El programa, anomenat 'Territori ODS', va tenir una durada de tres hores i es va encabir dins del magazin matinal diari de RTVC. L'objectiu era conèixer projectes que treballen diàriament amb els ODS, la seva tasca i donar-los veu.

Amb l'emissió dels 30 reptes i de la jornada de ràdio en directe, finalitza aquesta campanya local que ha servit per analitzar quins són els Objectius de Desenvolupament Sostenible més necessaris a Cardedeu

Durant el mes d'abril, RTVC continuarà compartint els continguts via xarxes socials i a la ràdio local i a partir del maig, es podran trobar tots els reptes a la pàgina web de Ràdio Televisió de Cardedeu.

Més sobre el projecte Ona ODS

El projecte Ona ODS està encapçalat per una aliança de quatre xarxes de mitjans locals a nivell estatal: EMA-RTV, formada per les ràdios municipals d'Andalusia; EMUGA, que engloba les ràdios municipals de la comunitat de Galícia; la REMC, una aliança formada per mitjans comunitaris i RTVC- LA XAL, amb la xarxa de mitjans locals catalans.

Dins del marc del projecte, s'han realitzat entrevistes i continguts audiovisuals relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) arreu del territori, tant català com espanyol. Tots aquests continguts estan disponibles a la pàgina web www.ondaods.org i també a la plataforma digital www.sonandolocal.org

Darrera actualització: 2.04.2024 | 12:11