Festa Major de Cardedeu 2016

Divendres, 5 d'agost de 2016 a les 00:00
A la web de Festa Major es poden consultar tots els actes i espectacles que ompliran els carrers i places de Cardedeu de l'11 al 15 d'agost, alguns dels quals seran especialment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Una campanya impulsada per l'Ajuntament combatrà el sexisme amb el lema "No és no. A Cardedeu, festes lliures de sexisme". El programa d'actes complet es pot consultar a www.festamajorcardedeu.cat. El disseny del cartell i de la imatge d'enguany és Joan Antoni Martori.

Com cada any, l'acte principal de la Festa Major són els Entremesos del 15, on la cultura popular i tradicional local pren el protagonisme i omple la plaça de l'Església de gegants, bastoners, diables i verro, ball de cintes, trabucaires i sardanes, amb els seus millors balls de lluïment. El mateix dia 15 d'agost, a la tarda, els Petits Entremesos reproduiran els balls de les colles més menudes, en un acte ja consolidat.

De la programació, en destaca "La partida" a la pista coberta del parc Pompeu Fabra, un potent i singular espectacle de dansa que enceta la Festa Major després de la carretillada de diables, i que escenifica un original partit de futbol amb expressions de dansa i un toc d'humor. També comptarem amb l'espectacle "Marabunta" de Guillem Albà & The All in Orchestra, un xou de clown, enèrgic i energètic, amb música en directe, el dissabte 13 d'agost a quarts de 12 de la nit. Quant a circ, entre d'altres, veurem l'espectacle "Tauromàquia" d'Animal Religion el diumenge a l'aparcament del carrer Dr. Klein, que ha rebut el Premi de circ Ciutat de Barcelona. A més, gaudirem del concert d'Esne Beltza, un dels grups més contundents i ballables d'Euskal Herria el dia 12, o els alemanys Dr. Ring Ding el dia 13, a més de grups de música de nova fornada o els concerts de tarda i nit a la pista coberta del Parc Pompeu Fabra.

Enguany, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Cardedeu impulsa una campanya per combatre el sexisme a les festes populars. Amb el discurs de "No és no. A Cardedeu: festes lliures de sexisme", es promouen adhesius, cartells i pancartes que evoquin a evitar i condemnar les actituds sexistes, especialment per festes.

D'altra banda, alguns actes de Festa Major seran especialment accessibles. Els Entremesos del 15 i els Petits entremesos del dilluns 15 disposaran d'un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar que puguin gaudir amb autonomia dels actes més emblemàtics de Festa Major. A més, el pregó del dijous 11 d'agost al vespre serà interpretat simultàniament amb llenguatge de signes per fer-lo més accessible a les persones que pateixen sordesa. Ambdues accions suposen gestos simbòlics amb voluntat de facilitar la visualització d'aquesta sensibilitat i sistematitzar-la en properes activitats.

A més, durant els 3 dies centrals de concerts, s'habilitarà durant la nit un estand informatiu i d'assessorament organitzat per persones especialistes que assessoraran i informaran sobre l'ús de substàncies i com reduir els riscos associats al consum de drogues i realitzaran controls d'alcoholèmia.

Aquest any els espectacles que omplen habitualment bona part de la graella diürna i de primera hora de les nits dels espais del Garitu s'emmarquen al circuit de festivals Plataforma d'Arts de Carrer, que engloba una quinzena dels principals festivals del país que aposten fermament per programar diverses disciplines d'espectacles de carrer (circ, clown, dansa o teatre al carrer, entre d'altres).

I com sempre, us convidem a entrar a les xarxes socials de la Festa Major i a utilitzar l'etiqueta #fmcardedeu. I no us oblideu de participar al concurs Fotogràfic de Festa Major per Instagram. Trobareu les condicions de participació a www.festamajorcardedeu.cat.

Darrera actualització: 25.08.2016 | 10:31