El documental "Venus" convida a reflexionar sobre la igualtat en la sexualitat

Dimecres, 3 de maig de 2017 a les 00:00

Es podrà veure dijous 4 de maig, a les 21 h, al Cinema Esbarjo dins el cicle "El documental del mes".

El cinema Esbarjo projecta demà "Venus" dins el cicle del documental del mes, una pel·lícula especialment recomanada per reflexionar sobre la igualtat de gènere, i en concret, en l'àmbit de la sexualitat.

"Venus" proposa una reflexió per parlar del sexe "real" des d'una perspectiva feminista i lliure d'estereotips. La quantitat de perspectives, raonaments i maneres diferents de viure la sexualitat, allunya a l'espectadora de la visió d'una sexualitat femenina "oficial", i rescata, en part, el pensament d'Anaïs Nin, autora referent de la literatura eròtica feminista de mitjans del segle XX.

Un cop d'atenció per reivindicar el paper de la dona com a ésser sexual actiu i per trencar la concepció de "dona objecte" que encara a dia d'avui viu en l'imaginari col·lectiu. Una pel·lícula necessària que trenca amb la concepció "masculinitzada" de la sexualitat femenina i que proposa a les dones un exercici d'obertura i autoanàlisi a través del qual reconnectar amb el seu desig i apoderar-se dins i fora del terreny sexual.

"Venus" es podrà veure dijous 4 de maig, a les 21 h, al Cinema Esbarjo.

Dinamarca, Noruega, 2016. 80 minuts
VO en danès subtitulada en català
Direcció:
Producció executiva: Jesper Jack
Edició: Signe Rebekka Kaufmann
Fotografia: Cathrine Coleman
Música: Ola Kvernberg
Producció: Kirstine Barfod, Anna J. Ljungmark, Julie Leerskov

Sinopsi:
Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s'obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s'adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.
Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació al sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de jugar al llit i totes aquelles coses de les quals mai ens havíem atrevit a parlar.

Darrera actualització: 28.03.2018 | 09:36