El bus urbà de Cardedeu (BUC) estrena vehicle amb més capacitat

Dimarts, 22 de gener de 2019 a les 11:10

El nou vehicle es posa en marxa demà, amb 10 places més, en total 59. Durant el 2018 el servei de bus urbà va registrar 46.600 viatges, un 10% més que l'any anterior

A partir de demà 23 de gener el bus urbà de Cardedeu (BUC) amplia la capacitat i hi podran viatjar fins a 59 persones. El nou vehicle començarà a circular un any després que ja s'hagués ampliat la capacitat de l'anterior vehicle a petició de l'alumnat dels instituts per cobrir la demanda de places a les hores d'entrada i sortida dels instituts.

Aquest matí, l'alcalde Enric Olivé, la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí,i el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés han fet un recorregut inaugural del bus que s'estrena demà. És un model urbà amb 24 seients i que permet viatjar a 34 persones dretes, a més d'un espai per cadira de rodes, i té pis baix amb rampa d'accés. També incorpora quatre endolls USB dobles.

L'ampliació de la capacitat del BUC forma part de la promoció de la mobilitat sostenible i segura i, especialment, de l'ús del bus per desplaçar-se pel municipi. Durant el 2018 el bus urbà va registrar 46.600 viatges, un 10% més que l'any anterior. El servei de BUC està integrat a l'ATM, i facilita el desplaçament per tots els barris del municipi prioritzant la proximitat de centres escolars, zones comercials i principals equipaments, els dies feiners amb una freqüència de mitja hora.

Els títols vàlids del BUC són:

  • Bitllets senzills i bitllets integrats ATM
  • T-16: per a nens i nenes de 4 a 16 anys
  • S1: títol multipersonal de 10 viatges
  • T-C10: targeta social de deu viatges. Se'n poden beneficiar les persones en situació d'atur, les persones amb un grau de disminució igual o superior al 33% així com les persones que les acompanyin, els majors de 65 anys, les famílies monoparentals i les famílies nombroses. En tots els casos cal estar empadronat a Cardedeu.
  • Carnet T-C10 100% subvencionat: per a persones jubilades que cobrin una paga igual o inferior al salari mínim interprofessional. Es pot adquirir a l'OAC prèvia presentació de documentació. Cal estar empadronat a Cardedeu.
Darrera actualització: 05.02.2019 | 14:29