Comencen les obres per crear espais de vianants a les entrades de les escoles 

Dimarts, 19 de maig de 2020

És una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2018-2019. Les actuacions seran diferents a cada escola, mantenint l’essència de l’espai de vianants de l’entrada de l’escola Mil·lenari, tocant a la plaça Amat.

Han començat les obres per convertir les entrades de les escoles en zones segures i accessibles. En concret, s’actuarà a les entrades de les escoles Germans Corbella, Ramon Macip – Dolors Granés, Les Aigües i Can Manent, a les quals es faran diverses actuacions per garantir la seguretat i l’accessibilitat de l’alumnat, de les famílies i del personal docent. Aquesta és una de les propostes guanyadores dels Pressupostos participatius “Jo vull vull” de l’edició 2018-2019, que demanava espais de vianants a les cinc escoles.

A cada centre l’espai de vianants es resoldrà de manera diferent, en funció del carrer i de les característiques de l’entorn, tot i que tindran la mateixa essència i se seguirà la línia ja encetada amb l’entrada de l’escola Mil·lenari, combinant mobiliari urbà i elements de joc de diverses formes i estils per crear espais segurs.

Escola Germans Corbella. L’espai de vianants es crearà al carrer Sabadell, entre el carrer Acàcies i l’avinguda Diumé, amb mobiliari urbà i jocs pintats al paviment de la calçada.

Escola Ramon Macip – Dolors Granés. El tram del carrer Lluís Vives, entre els carrers Barcelona i Dolors Granés, es convertirà en zona exclusiva de vianants mitjançant la creació de plataforma única (voreres i calçada al mateix nivell). També s’hi instal·larà mobiliari urbà en forma de joc.

Escola Les Aigües. El carrer Manuel Raspall es convertirà en vial de plataforma única, entre els carrers Enric Granados i Mestre Falla. L’actuació es completarà amb la col·locació de mobiliari urbà.

Escola Can Manent. Es construirà un pas elevat per a vianants i pel carril bici per fer més segur l’accés a la plaça de l’entrada de l’escola, al carrer Llinars a tocar del carrer Arquitecte Gaudí. 

Les obres han començat a l’escola Les Aigües i, a continuació, es treballarà a Can Manent, Dolors Granés i, finalment, a l’escola Corbella. És previst que totes les actuacions estiguin enllestides durant la segona quinzena de juny. 

Darrera actualització: 19.05.2020 | 16:35