Comencen les obres del primer habitatge cooperatiu en cessió d'ús de Cardedeu

Dilluns, 27 de maig de 2024

Aquest diumenge ha tingut lloc l’acte simbòlic d’inici de les obres de Cal Paler Nou, el primer projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús i sense ànim de lucre a Cardedeu. L’edifici, impulsat per una trentena de socis i sòcies de Sostre Cívic de Cardedeu i voltants, constarà de 39 habitatges, 20 dels quals de protecció oficial, i d’un 20% de superfície destinada a espais col·lectius per a compartir entre la comunitat. El grup impulsor del projecte ha configurat una comunitat diversa i intergeneracional amb unitats de convivència d’entre una i cinc persones, formades per joves, famílies amb fills i filles, gent gran, etc. 

Han assistit a l'acte simbòlic d'inici de les obres l'alcalde, Josep Quesada, la secretària d’Habitatge de la Generalitat en funcions, Marina Berasategui, i Juli Silvestre, director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament de Treball de la Generalitat.

El solar està situat al carrer de la Serreta, al Poble Sec, i va ser adquirit pels socis i sòcies cooperativistes gràcies a una campanya de micromecenatge per rescatar-lo del mercat especulatiu. Les obres s’allargaran durant 2 anys i les sòcies compten a entrar-hi a viure a mitjans de 2026.

Sostre Cívic és una entitat de suport i desenvolupament d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús (HCCU): una cooperativa d'habitatge i consum que proposa formes d'accés i tinença a l'habitatge alternatives al lloguer i la compra basades en la propietat i gestió col·lectiva, la no especulació, l'habitatge assequible, el suport mutu, l'autoorganització, la sostenibilitat, l'arrelament territorial i el foment del mercat social i l'economia social i solidària.

Darrera actualització: 28.05.2024 | 13:03