Comença la campanya 2024 de neteja de solars i terrenys

Dilluns, 6 de maig de 2024

La propietat de les finques són les responsables netejar-les i desbrossar-les per evitar incendis o possibles plagues. El consistori les revisarà a partir del dia 1 de juny.

Com cada any per aquestes dates, l’Ajuntament de Cardedeu inicia la campanya anual de neteja de solars per tal que aquests es trobin en condicions òptimes i estiguin nets a finals de juny. D’aquesta manera, s’evitarà el risc d'incendi durant l'estiu i possibles problemes de salubritat. 

L'Ajuntament farà les inspeccions a partir del dia 1 de juny i només s’incoaran expedients a les persones propietàries que no hagin complert amb els deures d'ús, conservació i rehabilitació que la Llei estableix. No s'enviarà cap carta prèvia per recordar que les persones propietàries dels solars els han de mantenir en bones condicions.

Tècnics de l'Ajuntament comprovaran l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins, per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues, o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, s’aplicaran les sancions previstes en l’ordenament jurídic. 

En els casos de terrenys en sòl rústic a tocar del sòl urbà i d’habitatges, caldrà deixar una franja de protecció sense cultivar i neta de matolls i herbes altes per tal d’evitar el perill.

L'Ajuntament seguirà amb aquestes campanyes de salubritat i millora per tal que les propietats de solars les mantinguin en bon estat de conservació de forma habitual i es redueixi al màxim qualsevol risc d'incendi o de plaga.

Darrera actualització: 6.05.2024 | 10:30