Cardedeu passa del 32% al 83% de recollida selectiva amb el sistema porta a porta

Dimarts, 4 d'octubre de 2022 a les 10:30

De gener a juny de 2022 el percentatge era del 32% de recollida selectiva, mentre que durant el mes d’agost ha pujat fins al 83%. Les últimes setmanes s’han aixecat 4 actes per incivisme per abandonament de residus.

El sistema de recollida de residus porta a porta ha suposat un altíssim increment dels percentatge de reciclatge a Cardedeu des de la seva implantació el 15 de juliol: del 32% del primer semestre de 2022 s’ha passat al 83% del mes d’agost, segons dades del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. Això demostra l’eficiència d’aquest sistema on els residus es deixen a la porta de casa seguint un calendari i un horari establert.

Tot i que l’any 2021 es va tancar amb un 45,94% de recollida selectiva (segons dades finals de l’Agència de Residus de Catalunya), durant el primer semestre d’aquest any hi va haver una davallada important de recollida selectiva, quedant en un limitat 32%.

En paral·lel, s’han començat a tramitar multes per incivisme. Durant les últimes setmanes s’han aixecat 4 actes per abandonament de residus al costat de contenidors i papereres, en una campanya de que s’intensificarà per vetllar per un espai públic net i salubre.

D’altra banda, s’ha ampliat a 4 vegades al mes l’ús de l’àrea d’emergència (fins ara era de 2 vegades), amb l’objectiu d’ajustar el servei a les necessitats de la ciutadania.


Més beneficis: 
A més de l’alt increment del percentatge de recollida selectiva, el porta a porta ha comportat d’altres beneficis:

Augment de la superfície d’espai públic i en camins rurals, amb la retirada de 326 contenidors de resta i 194 contenidors d’orgànica de 196 emplaçaments diferents, la retirada de 148 contenidors d’envasos i de paper de 70 ubicacions, i a les zones rurals també els de vidre.

S’han guanyat 159 places d’aparcament per la retirada de contenidors.

La implantació de la recollida de residus porta a porta està finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:04