Cardedeu participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016

Dimarts, 20 de setembre de 2016 a les 00:00
Divendres s'inaugurarà la Bicicleda, l'aparcament segur de bicicletes de l'estació, i avui està convocada la Comissió per a la mobilitat i la millora urbana, on es presentaran les propostes de transformació urbana de Can Serra. A més, l'alumnat de 6è fa activitats de sensibilització i educació vial amb recorreguts en bici pel municipi. Cardedeu se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra arreu de Catalunya del 16 al 22 de setembre amb activitats i accions que busquen promoure una mobilitat més sostenible, segura i saludable.

Al llarg d'aquesta setmana els alumnes de 6è dels centres escolars de Cardedeu fan una activitat de sensibilització i educació vial que inclou un recorregut d'una hora per la xarxa de carrils bici de Cardedeu i pels camins rurals propers passant pels tres instituts del municipi. Al llarg de la ruta, l'alumnat fa aturades en determinats punts per remarcar les senyalitzacions i la necessitat de respectar-les, amb el monitoratge de L'Esquirol natura i lleure, i d'agents de la Policia Local. El recorregut acaba al parc els Pinetons, on hi ha preparats jocs lúdics d'educació ambiental, i posteriorment es fa una valoració de la jornada a l'escola.

Després de diversos anys inactiva, s'ha tornat a convocar la Comissió per a la mobilitat i la millora urbana per avui dimarts 20 de setembre, a les 19 h, al Centre Cultural, en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Durant la comissió, que és oberta a totes les persones interessades, s'explicarà l'Estudi de Mobilitat elaborat per la Diputació de Barcelona i es presentaran les propostes del procés de transformació urbana al barri de Can Serra. Hi haurà servei gratuït d'acollida d'infants, amb jocs i monitoratge, al vestíbul del Centre Cultural (limitat a 15 places).

I un dels actes més esperats de la Setmana de la Mobilitat és la inauguració de la Bicicleda, l'aparcament segur de bicicletes, aquest divendres 23 setembre, a les 6 de la tarda, davant de l'estació de tren. Tothom qui assisteixi a la inauguració amb la seva bici entrarà en el sorteig de cadenats i cascs de bici. Hi haurà berenar per a tothom.

La Bicicleda és una gàbia amb capacitat per estacionar 20 bicicletes de forma gratuïta, a la qual s'hi pot accedir amb una targeta que prèviament ha d'haver estat sol·licitada a la Policia Local. Amb la targeta Bicicleda es pot accedir a l'aparcament tot el dia, i s'hi pot deixar la bici aparcada un màxim de 24 hores. Per aconseguir la targeta, cal haver registrat prèviament la bici al Registre de bicicletes de la Policia. Durant l'acte s'expediran les primeres targetes d'accés.

Amb la Bicicleda es pretén facilitar l'accés en bici fins a l'estació. Així, l'accés en bici, juntament amb l'accés a peu o combinant el bus urbà amb el mateix bitllet de tren, seran cada cop més bones mesures alternatives al cotxe per arribar al tren.


Resum de les activitats:

• Del 19 al 23 de setembre
Sensibilització i educació vial per a l'alumnat de 6è de les escoles

• Dimarts 20 de setembre, 19 h, Centre Cultural
Comissió per la mobilitat i la millora urbana

• Divendres 23 de setembre, 18 h, davant de l'estació de tren
Inauguració Bicicleda. Amb sorteig de material per a bicicletes.

Darrera actualització: 20.10.2016 | 05:48

Imatges

2009160931_smssxerradasensibilitzacio.jpg 2009160901_bicicledainauguracio.jpg