Cardedeu engega la campanya “La teva salut es reconnecta”, en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física i la Salut

Divendres, 1 d’abril de 2022

Es reprèn al municipi el Pla Local de Salut, per a la promoció de la salut des d’un punt de vista transversal i interdisciplinari

Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril) i del Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), l’Ajuntament de Cardedeu engega la campanya “La teva salut es reconnecta”, una acció que suposa la represa del Pla Local de Salut, un programa de promoció de la salut transversal i interdisciplinari que es lidera des del grup motor de salut constituït per l’equip tècnic de salut pública, educació, participació, igualtat i gent gran de l’Ajuntament i per personal del CAP Cardedeu. 

El punt de partida ha estat la reflexió al voltant de l’impacte i les repercussions de la pandèmia en la salut de les persones des d’un punt de vista físic, però molt especialment mental; quins són els actius i recursos amb què compta el municipi (culturals, esportius, d’entorn) i quines són les propostes concretes a partir de les quals podem “reconnectar” amb la nostra salut.

Durant els propers dies, podrem veure en diversos equipaments de Cardedeu i a les cartelleres del municipi tot un seguit de missatges amb consells diversos per reconnectar amb la nostra salut. Fer exercici, menjar bé, aprendre, jugar, cantar, descansar, participar de la cultura, viure la sexualitat o relacionar-se són alguns dels missatges que llença la campanya per mostrar que la salut és la suma de molts factors i que la prescripció social és, en moltes ocasions, una bona manera de receptar salut.

Han participat de la campanya “La teva salut es reconnecta” entitats com l’Associació Totsona, el Casal de Joves La Paki, l’Associació d’Educació i Artteràpia, Amics d’en Biel, la Fundació Bell·lloc, el Centre Excursionista Cardedeu, els Corrigaires Cardedeu, Cardedeu Vital, Cardedeu en bici i a peu, En Bici sense edat i el Banc del temps. També les escoles bressol municipals, la Biblioteca Marc de Vilalba, el Museu, l’Esbarjo i el Teatre Auditori Cardedeu.

Podeu veure tots els missatges de la campanya al PDF adjunt.

Passejades per a gent gran

Coincidint amb la campanya, el CAP Cardedeu torna a reprendre l’acompanyament amb personal d’infermeria a les Passejades per a gent gran que organitza el Servei d’Esports de l’Ajuntament. L’objectiu és fer un seguiment de patologies cròniques i potenciar aspectes per a la cura de la salut.

La primera passejada amb la participació del CAP serà la del dia 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. Serà una caminada oberta a totes les persones més grans de 60 anys que vulguin participar-hi. No caldrà inscripció prèvia, tan sols anar directament a les 9.15 h a la porta del bar del Pavelló d’Esports. Es completarà un recorregut d’entre 6 i 8 quilòmetres, en circuit pràcticament pla sense gaire desnivell. Cal dur roba esportiva i sabatilles de caminar amb sola gruixuda.

En finalitzar l’activitat, s’oferirà als participants un esmorzar saludable.

Darrera actualització: 6.04.2022 | 09:41