Cardedeu celebra el Dia de la Dansa els dies 6 i 7 de maig, amb Cardedeu balla i el Ballarium de Cardanses

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 09:00

Cardedeu balla és l’acte central de celebració del Dia de la Dansa organitzat pel Moviment Escènic de Cardedeu (MEC), amb tallers i mostra de balls. Ballarium de Cardanses tindrà lloc a l’ermita de Sant Hilari, el diumenge 7 de maig.

El 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa, una data per homenatjar el naixement de Jean Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern. Amb aquesta celebració es vol festejar els valors d’aquest art en totes les formes i disciplines possibles. 
A Cardedeu, l’acte central del Dia de la dansa se celebrarà aquest dissabte, 6 de maig. L’Associació Moviment Escènic de Cardedeu (MEC), amb el suport de l’Ajuntament de Cardedeu, organitza per segon any Cardedeu balla, un programa de celebració amb tallers i mostra de balls. 
L’activitat se centrarà al matí i migdia del dissabte i acabarà amb una paella popular als Pinetons. 
 
CARDEDEU BALLA – 6 de maig
De 9 a 11 h Tallers de descoberta, gratuïts i inclusius a la Tèxtil Rase, fàbrica de cultura, per a infants, joves i adults.  Una oferta que convida a ballar a totes les franges d’edat. 
Inscripció oberta aquí: https://tuit.cat/hpIew
Dansa creativa, danses urbanes, introducció al flow (rap i dansa), dansa de vida, dansa integrada i Lindy hop swing són les disciplines previstes. 
 
A les 12 h i fins a les 13.30 h als Pinetons, mostra de balls. Totes les entitats i col·lectius que s’han sumat a la invitació compartiran escenari. 
Hi participaran: 
- Escola de Dansa Vanessa Fernández
- Corroloko Crew
- Vagas Convoy
- Espai vital Cardedeu 
- Alumnes de dansa contemporània Laura Dorna
- Associació de veïns del Barri del Poble Sec
- Taller Flamenc Vizdominedansa
- Moviment Escènic Cardedeu 
 
L’acte inclourà la lectura del Manifest del Dia de la Dansa.
En cas de pluja, la Mostra es traslladarà a la Tèxtil Rase, fàbrica de cultura. 
 
En acabar, dinar als Pinetons. Inscripcions a movimentcardedeu@gmail.com
 
CORCS, dansa, teatre físic i circ, al Teatre Auditori Cardedeu 
 
El mateix dissabte 6 de maig, a les 20 h, clourà la jornada de celebració la preestrena de l’espectacle CORCS de la Cia. MuTa de dansa, teatre físic i circ. Creació acollida en residència aquesta setmana al Teatre Auditori Cardedeu, a càrrec d’artistes professionals locals, inscrits al cens cultural,  Mila Martínez i Sait Tamir, i seleccionada per estrenar-se a la Fira de circ Trapezi de Reus, al maig. 
 
CORCS reflexiona sobre el moment socioambiental que estem vivint, a nivell individual, col·lectiu i global. I sobre la capacitat de canvi o metamorfosi de cada ésser. Més informació i entrades aquí. 
Entre totes les persones participants als tallers matinals del dia Mundial de la Dansa se sortejaran 30 entrades per assistir a la preestrena. 
 
BALLARIUM, música folk i natura a Sant Hilari - 7 de maig 
 
Ballarium de Cardanses, la proposta de l’associació Cardanses, és un dia de música folk i natura a l’entorn de l’ermita i la masia de Sant Hilari, que proposa ballar amb música en viu; taller de danses, dinar i concert. 
11.30 a 14 h Taller de danses basques amb Elai Gómez Maiz
14 h Dinar (Asado amb opció vegetariana)
16.30 h Ballada folk, amb Joan Codina
Inscripcions obertes aquí: https://forms.gle/KLxvXoHM9pkqExrF6
Darrera actualització: 04.05.2023 | 09:41

Imatges