Cardedeu acull les primeres Jornades de Teatre i Circ Social

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 12:30

Al llarg de tres dies (26, 27 i 28 de novembre) hi haurà activitats, tallers i representacions, amb el circ comunitari i el teatre social com a eines per a  la intervenció social i la dinamització comunitària

El Teatre Auditori Cardedeu acull els propers 26, 27 i 28 de novembre, les primeres Jornades de Teatre i Circ Social, que organitzen conjuntament dues entitats locals: Artescena social i Sirocus circ.

Al llarg d’aquests dies, es desenvoluparan diverses activitats per reivindicar el paper del circ comunitari i del teatre social en el camp de la intervenció social i la dinamització comunitària.

Les Jornades tenen un doble objectiu: ser un espai de trobada, de reflexió i d’intercanvi d’experiències dels professionals i agents implicats en el paper del teatre social i el circ comunitari i donar visibilitat a la resta de la societat. S'adrecen, per tant, a professionals del món del teatre i circ social (actors, creadors, docents....) i també a persones interessades en compartir coneixements com a participants (usuaris, socis d'entitats socials,...) que vulguin compartir experiències i mirades.

En aquest sentit, la programació inclou tallers de pallasses, conduïts per Pepa Plana, Carina Robles (Mèxic) i Tatiana Torres (Colòmbia); 3 representacions teatrals al Teatre Auditori Cardedeu i una taula rodona, en la qual també hi participarà l’IES Pla Marcell el Programa Cardedeu Coeduca i representants de la recent plataforma de circ i gènere creada en el marc del Pla d’Impuls de Circ de Catalunya.

El terme “circ comunitari”, sorgit del Pla d’Impuls del Circ de Catalunya (2021-2022), que ha dissenyat el sector, és un concepte paraigües que inclou múltiples pràctiques que connecten el món socioeducatiu, la salut, l’atenció a la diversitat, els feminismes...

La voluntat és que cada any les jornades es dediquin de manera monogràfica a un temàtica social. En aquesta primera edició, les Jornades es dedicaran al tema del “gènere”, en el marc també del dia Internacional contra la violència envers les dones (25N).

Programa d’activitats

Divendres 26 de novembre

17 a 18.30 h - Tèxtil Rase. Taller de Teatre i Circ social. A càrrec d’Artescena Social i Sirocus Circ. Taller adreçat a adolescents i joves a partir de 10 anys. Es recomana inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

19.30 h – Sala Sarau. Inauguració Espai Siroart. Presentació a càrrec de l’alumnat de CFGS d’Animació Sociocultural i Turística de l’INS Pla Marcell. Espai de trobada per compartir experiències i projecció de vídeos.

21 h – Teatre Auditori Cardedeu. “Breach”. Espectacle de cic i gènere. Cia. Som noise. Entrades AQUÍ

22.30 a 24 h – Sala Sarau. Espai Siroart. Xerrada sobre circ i gènere. Amb la cia. Som Noise

Dissabte 27 de novembre

11 a 13 h – Tèxtil Rase. Taller de pallasses, a càrrec de Pepa Plana. Es recomana inscripció prèvia. Places limitades.

17 a 19 h – Teatre Auditori Cardedeu. Taula rodona sobre el teatre i el circ social. Es recomana inscripció prèvia. Activitat gratuïta

19 – 24 h – Sala Sarau. Espai Siroart. Espai de trobada per compartir experiències i projecció de vídeos

21 h – Teatre Auditori Cardedeu. “Cabaret” de teatre i circ social. Hi participen artistes professionals de circ i teatre social, conjuntament amb el grup Artescena social i Sirocus circ. Més informació i entrades AQUÍ

Diumenge 28 de novembre

11 a 13 h – Tèxtil Rase. Circ en família. Es recomana inscripció prèvia

11 a 12.30 h – Teatre Auditori Cardedeu. Taller pallasess socials. A càrrec de Tatiana Torres (Colòmbia) i Darina Robles (Mèxic). Es recomana inscripció. Places limitades. Activitat gratuïta.

13 a 14 h – Sala Sarau. Espai Siroart “Vermut i espai de diàleg”, amb les participants al taller.

17 h, 17.45 h, 18.15 h, 19 h – Teatre Auditori Cardedeu. Zona vermella, a càrrec d’Artescena Social. Projecte guanyador Beques SOS. Cultura de la Fundació Carulla. Places limitades. Més informació i entrades AQUÍ

Darrera actualització: 22.11.2021 | 12:58