Arriba l’Hilari(um), el festival de Land Art i instal·lacions efímeres de Cardedeu

Dimecres, 14 de setembre de 2022

Divuit artistes mostren les seves creacions en més de 23.000 m2 d'espai expositiu a l'entorn de l'ermita de Sant Hilari. Una reflexió per posar en valor l'entorn natural, el paisatge i el territori a través de l'art

L’entorn de Cal Ros i l’ermita de Sant Hilari acull, del 16 al 18 de setembre, l’Hilari(um), el festival d’arts i instal·lacions efímeres de Cardedeu. Es tracta d’un nou festival que posa en el centre de la creació artística l’entorn natural, el paisatge i el territori. Una reflexió a través l’art de la situació d’emergència climàtica que estem vivint, a conseqüència del maltractament que hem anat exercint sobre el medi ambient.

Al llarg de 23.250 m2 d’espai expositiu, es podran visitar les 10 creacions  dels 18 artistes participants, que han estat seleccionats fruit d’una convocatòria oberta. Destaquen un gran nombre d’artistes locals com Enric Mauri, Eli Guillamon, Mireia Bota, Núria Busquet, entre d’altres; artistes vinguts de comarques veïnes, com el Maresme, Mariona Cañadas i Pedro Murúa, i d’altres vinguts de terres gironines com Ona Trepat i Eduard Baulida. S’hi suma l’artista navarresa Miren Doiz.  

La inauguració tindrà lloc el divendres, 16 de setembre a les 7 de la tarda, amb una visita a les instal·lacions. Prèviament, l’entitat Cardedeu Vital organitza una pedalada popular cap a l’Hilari(um) amb sortida de Sant Corneli.

Els dies 17 i 18 a partir de les 10h de matí es podran visitar les instal·lacions artístiques i gaudir de les actuacions en viu. Dissabte, amb la música de Guillem Roma i diumenge, amb Martí Cattani i Pep Bou, i l’espectacle de bombolles efímeres.

Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir d’espai familiar i espai gastronòmic durant tot el cap de setmana.

Prèviament al festival, el dijous a la tarda es faran tallers oberts per conèixer el procés creatiu dels artistes participants i també hi haurà una taula rodona sobre art i paisatge, a càrrec de Mercè Alsina (crítica d’art), Eli Guillamon (paisatgista) i Oriol Granyer (comissari Festival art i Gavarres).

Paral·lelament, en el marc del festival Hilari(um), es pot visitar al jardí interior de la Biblioteca Marc de Vilalba la intervenció artística “Delicte d’omissió”, de Guillem Pla, en la qual ens convida a reflexionar sobre quin volem que sigui el nostre paper davant l’actual emergència climàtica. Un taller familiar impartit per la Núria Güell, una selecció de llibres sobre Land Art a la planta 1 de la biblioteca i l’espai infantil interactiu a l’ermita de Sant Hilari són les altres activitats que ha organitzat la biblioteca de Cardedeu aquests dies. Més informació, aquí.

Sobre l’Hilari(um)

Hilari(um) s’ha creat gràcies a la suma d’un equip de persones vinculades a la cultura i al territori de Cardedeu, amb la direcció artística de Pilar Ors i Julio Borg. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Cardedeu i el patrocini de Moritz, Breinco i Origo;  la col·laboració de l’associació l’Esquellot, EliseuPaisatgista, la Biblioteca Marc de Vilalba i la complicitat del Tarambana, Simbòlic i L’Eixida.

Podeu consultar tota la programació a www.hilarium.cat

Darrera actualització: 14.09.2022 | 14:25