Ampliació del servei de neteja viària a Cardedeu

Dijous, 2 de març de 2023 a les 08:00

A partir del mes de juliol passat, s'han introduït mesures com l'increment del nombre de treballadors, l'augment en la freqüència del buidatge de papereres i el reforçament en la neteja en barris com el Poble Sec, Centre, l’Estalvi i els Dominics.

Des del mes de juliol, arran de l’entrada en funcionament del porta a porta, que s’han implantat tot un seguit de millores en el servei de neteja viària de Cardedeu, a càrrec de l’empresa municipal C10.

En aquest context, s’ha incrementat la plantilla del servei de neteja viària, que ha passat d’11 persones a jornada completa i 1 a mitja jornada a un total de 15 persones treballant totes a jornada completa.

També ha augmentat la freqüència del buidatge de papereres, que ara es fa 7 dies de la setmana. A més a més, s’ha ampliat el servei de neteja viària els caps de setmana i es dona suport a la gestió dels residus d’esdeveniments i activitats.

A nivell logístic, s’ha aprofitat el canvi de gestió de residus per redistribuir millor les zones de neteja del municipi en funció de les necessitats, característiques, ús i ocupació que se’n fa.

Així, per exemple, al barri del Poble Sec, un dia a la setmana hi passa la maquina escombradora, a més de la neteja manual habitual. O als barris del Centre, l’Estalvi i Dominics, on hi ha un reforçament amb màquina escombradora a les tardes.

Altres serveis que també s’han incrementat arran de la implantació del porta a porta són el de recollida de voluminosos concertat, que ara es fa dos cops a la setmana (dimarts i dijous), la recollida de fulles, el desherbatge de voreres, i el repàs de neteja en vies principals i en carrils bici.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 11:43