Alumnat del Sui participa d’un projecte de recuperació d’amfibis al parc de la Serreta

Dijous, 10 de juny de 2021 a les 12:00

El projecte Amphibia, de la Societat Catalana d'Herpetologia, ha permès recuperar dues basses del parc perquè s’hi reprodueixin els amfibis.

Alumnat de l’Institut El Sui de Cardedeu ha participat en un activitat per protegir i conservar els amfibis i els seus hàbitats. Amb l’acompanyament de personal de la Societat Catalana d'Herpetologia (SCH), han col·laborat en el projecte Amphibia, que ha consistit en una primera part d’aprenentatge a l’aula i en una segona de pràctiques per estudiar i conservar aquest grup de fauna tan amenaçat.

Durant tot el matí d’ahir, l’alumnat i el personal de la SCH van restaurar i millorar dues basses petites del parc de la Serreta, situades a banda i banda del tobogan i prop de l’amfiteatre. Aquestes basses temporals fins ara no tenien prou superfície ni fondària per acollir amfibis. L’acció va consistir en l’ampliació de les basses i la millora dels canals per on arriba l’aigua, creant un hàbitat perquè s’hi puguin reproduir. 

L’actuació està considerada una SBN (Solucions Basades en la Natura) en la qual, al mateix temps que es resol un problema de drenatge de la zona superior de la Serreta (escorrentia), es crea un nou hàbitat idoni per la reproducció dels amfibis (foment de la biodiversitat).

Darrera actualització: 11.06.2021 | 11:13