Acte informatiu de retorn dels primers 6 mesos d’implantació del porta a porta

Dilluns, 13 de febrer de 2023

Dimarts 21 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Tèxtil Rase - Fàbrica de cultura

La implantació del nou sistema de gestió de residus ha suposat un gran repte per als serveis municipals i un canvi d’hàbits en els veïns i les veïnes. Atenent al compromís pres durant les sessions informatives prèvies a la implantació del porta a porta, s’ha convocat un acte informatiu per fer retorn de com han anat aquests primers 6 mesos d’implantació del porta a porta pel dimarts 21 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Tèxtil Rase - Fàbrica de cultura. Durant la trobada, l’alcalde, Enric Olivé, i la regidora de Serveis, Medi Ambient i Mobilitat, Verònica Vidal, explicaran com està funcionant el porta a porta, quins canvis i variacions s’han fet, i es donaran dades de recollida selectiva i es respondran les preguntes que facin les persnes assistents.

Al llarg d’aquests sis mesos s’han fet variacions del servei pel què fa a horaris i rutes, s’ha modificat el dia de recollida de vidre comercial, que ara és el dimarts a la nit, s’ha augmentat el nombre de vegades que es pot fer ús de l’àrea d’emergència, fins a 4 vegades al mes, i s’ha consolidat el tercer dia de recollida a la zona groga. S’han generat incidències, moltes de les quals s’han anat resolent, mentre d’altres estan en procés de resolució.

Gràcies a l’alta participació dels veïns i veïnes de Cardedeu, els resultats van ser excel·lents des del primer moment i s’han mantingut al llarg d’aquests sis mesos. L’any 2021 i durant la primera meitat del 2022, la recollida selectiva dels residus recollits mitjançant contenidors en via pública era del 32%, això significa que el 68% del que es recollia anava a la fracció resta. Amb la implantació del sistema porta a porta, la quantitat de residus recollits selectivament va augmentar considerablement, fins al mes de setembre, a partir del qual es va estabilitzar. La recollida selectiva ha augmentat en aquests 6 mesos fins al 79%.

Altres conseqüències positives que ha tingut aquest sistema és que se separa millor i es generen menys residus. Amb aquests resultats podem dir que Cardedeu ha fet un gran pas per reciclar correctament les deixalles, per complir la normativa europea i per contribuir fermament en la lluita contra l’emergència climàtica. 

La implantació de la recollida de residus porta a porta està finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 12:08