Torna el DeixaLlibres per Sant Jordi a la deixalleria de Cardedeu

Dimarts, 25 d’abril de 2023

Una iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental per promoure la recuperació de llibres usats: del 22 al 29 d'abril

Les 25 deixalleries comarcals, d'entre les quals la de Cardedeu, i la mòbil tornen a ser l’escenari de l’activitat DeixaLlibres. Així, les persones que del 22 al 29 d’abril facin ús de la deixalleria, podran endur-se llibres de segona mà i també portar-n’hi. Un cop els hagin gaudit els poden retornar.

L’objectiu de l’activitat, promoguda pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, té com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions recuperin gratuïtament llibres en bon estat, fins a un màxim de 3 exemplars per persona, i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.

Mitjançant aquesta campanya, que el Consorci va iniciar l’any 2010, ja s’han recuperat prop de 40.000 exemplars, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils. D'aquesta manera s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 84.000 kg de CO2, dada que equival a 4.267.200 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització d’aquests exemplars també ha evitat el consum de 19.080.000 de litres d’aigua. 

Darrera actualització: 25.04.2023 | 08:18