Escola bressol municipal Els Daus

L’escola Bressol Els Daus acull infants des dels 4 mesos fins els 3 anys. Som un espai educatiu, que vivim l'etapa dels 0-3, com un dels moments evolutius més importants en la formació de les persones. Entenem l'educació des del respecte, la igualtat d'oportunitats, i donem valor a les capacitats, habilitats i destreses de tots els infants, partint d'una mirada d'escola inclusiva i coeducativa, oferint una educació de qualitat i personalitzada, vetllant pel seu benestar. La vida quotidiana és l’eix central en la nostra escola. Moments com el canvi de bolquers, l’hora dels àpats o el descans son font de grans aprenentatges i potencien l’adquisició de l’autonomia i la socialització dels infants.

Les famílies constitueixen un dels pilars fonamentals a la nostra escola. Considerem que el context familiar és bàsic pel procés de creixement dels infants. Som una escola oberta i les famílies formen part de la comunitat educativa. També comptem amb el suport i participació de l’AFA, formada per famílies de l’escola, i que realitzen xerrades, tallers, preparació de festes, compra de material per l’escola... 

EQUIPAMENT, INSTAL·LACIONS I SERVEIS:
L’escola està estructurada en Daus, d’aquí el seu nom. A cada Dau hi trobem dues estances amb una educadora referent i una de suport, compartida per cada dos grups. Dins l'escola no hi ha desnivells, ja que tota la planta és a peu pla, tenint accés directe al pati desde totes les estances, les quals són molt lluminoses i amb amplis espais.

Al Dau verd acull en una estança els Nadons a partir de 4 mesos a 1 any, amb un màxim de 8 infants i l’altra estança per 13 infants entre un a dos anys. Al Dau Taronja, trobem 2 estances amb els grups de Mitjans (infants de 1 a 2 anys)  amb una ràtio de 13 infants cadascuna. I al Dau Blau, els 2 grups de grans de l’escola (infants de 2 a 3 anys), amb 17 infants a cada estança.

A més de les estances, en els espais comuns de l’escola (tots disposats en el passadís central) podem trobar llocs privilegiats on es promou la imaginació i la creativitat, l’exploració sensorial i el plaer de ser capaços de crear i descobrir: espai d’experimentació, de construccions, de la llum i la foscor, les disfresses, l’espai de moviment i de l’art.  A l'escola disposem de cuina pròpia, en David el nostre cuiner elabora plats saludables amb menjar ecològic i de proximitat, tenint en compte el rigorós protocol establert per a infants amb al·lèrgies o intoleràncies. El servei de menjador funciona de 12 a 15 hores. A més, l’escola disposa d’un pati molt gran al qual s’accedeix des de cada estança. L’espai dels no caminants està diferenciat dels altres.  

HORARIS
L’escola està oberta 11 mesos l’any, de setembre a juliol (fent al juliol jornada intensiva).
L'horari és de 8.30 a 12 h i de 15 a 16.30 h, de dilluns a divendres. 
També es disposa d'un servei d'acollida de 7.30 a 8.30 h, al matí, i de 16.30 a 17 h, a la tarda (sempre i quan hi hagi un mínim d’infants fixes en aquest servei).

plaça Marcel·lí Bosch i Massuet, 1 - 08440 Cardedeu - Barcelona
Telèfon: 93 844 41 95
Adreça electrònica: a8067788@xtec.cat
Lloc web: ebmelsdaus.wixsite.com/misitio
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 7.11.2022 | 09:13