Escola Mil·lenari

Som una escola d'Educació Infantil i Primària, des dels 3 fins las 12 anys, de dues línies. L'Escola Mile·lenari és laica, oberta al poble i al seu entorn. La llengua vehicular i d'aprenentatge és el català. L'horari lectiu és de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30h.

PROJECTE EDUCATIU

La nostra escola, ja des del seu inici l'any 1992, ha tingut molt clar la importància de l'educació i el compromís que això comporta com a responsables de la formació dels infants de la nostra societat. Aconseguir donar una bona educació és millorar els valors d'una futura societat. És per això que cada any ens marquem nous reptes, enriquidors per a tota la comunitat educativa. Els nostres principals objectius són: dedicar una atenció destacada a l'estudi de les característiques culturals, locals i comarcals; fomentar l'educació cívic-social (amb comportaments eco-sostenibles), emprant el diàleg, el respecte i la discussió com a base per a una educació democràtica; desenvolupar aspectes de personalitat a través de la coeducació (fomentant actituds que vetllin per la igualtat de gènere) i cooperació; potenciar els ensenyaments artístics com a base d'una educació integral; i desenvolupar la creativitat, posant especial atenció a la comprensió, aplicació i valoració dels coneixements.

Aquest curs continuarem el projecte basat en potenciar els ensenyaments artístics com a base per millorar els aprenentatges. Per dur-ho a terme, l'escola ha organitzat els recursos humans, materials i físics necessaris per tal d’assolir aquest objectiu. Ens plantegem el treball a dos nivells, a nivell de grup classe i a nivell de grups reduïts, en àrees com: les matemàtiques, el coneixement del medi (laboratori), l’educació visual i plàstica, la música, la dansa i la robòtica.

EQUIPAMENTS, INSTAL·LACIONS I SERVEIS

- Menjador escolar amb cuina pròpia i servei de monitoratge
- Aules d'informàtica
- Aula de música
- Aula de plàstica
- Aula d'audiovisuals
- Aula d'educació especial
- Biblioteca
- Aula de psicomotricitat i dansa
- Gimnàs-teatre
- Dos patis grans i patis específics per a I3, I4 i I5

ASPECTES A DESTACAR

Treballem la dansa durant tota l'escolaritat. A educació infantil, ballet clàssic; a cicle inicial, dansa tradicional; a cicle mitjà, dansa d'arreu del món i de diferents èpoques històriques; a cicle superior, dansa contemporània i moderna, amb col·laboració amb l’Institut del Teatre, dins el projecte araArt. 
La música l’educació visual i plàstica la treballem al llarg de tota l'escolaritat des de l'educació infantil fins a cicle superior. Destaquem a cicle mitjà i superior la pràctica instrumental amb instruments de placa. També a 5è i 6è introduïm la informàtica musical on la creativitat i la composició són l'eix principal. A més a més al llarg del curs es realitzen diferents espectacles integrant totes les àrees artístiques.
Treballem les diferents àrees de l'Educació Infantil per racons, ambients i projectes
• Treballem l'educació artística, visual i plàstica a través de tallers i projectes interdisciplinars amb activitats programades gradualment, per a tota l'Educació Infantil i Primària. 
• Participem en la Trobada de Danses de les escoles de Cardedeu. 
• De 3r a 6è de Primària, organitzem un taller d'escacs amb personal especialitzat
• Introduïm l'anglès a partir de I4 
• Disposem de diferents recursos per als alumnes amb necessitats educatives especials, amb mestres del centre d'Educació Especial amb l'assessorament de l'EAP (Equip d'Assessorament Psicopedagògic del Departament d'Ensenyament).
Celebrem les festes tradicionals i Santa Cecília (Projecte).
• Participem en activitats culturals de cinema, música i teatre.
• Assistim a les activitats organitzades pel Palau de la Música, o l'Auditori. 
• Fem visites i sortides de treball durant tot el curs i per a tots els nivells.
• Duem a terme colònies al final del cicle per a I5, 2n 4t i 6è.
• Participem en els Jocs Esportius Escolars, organitzats pel Patronat d'Esports.
• Participem en projectes educatius convocats per la Dipiutació i l'Ajuntament del poble.
• Introduïm la robòtica a I3 i la continuem la resta de l'escolaritat per entendre l'aplicació de les matemàtiques a l'entorn real a partir del treball en equip.
• Nou projecte curricular del centre: “El nostre hort” amb el suport i la col·laboració del Pla Marcell. Els infants planten i tenen cura d’un petit hort que tenim al pati.
que es treballen a les aules

L'AFA

Ofereix diferents serveis i col·labora en les necessitats de l’escola:
Servei d’acollida al matí (7.30 a 9 h) i a la tarda (16.30 a 18 h) i amb horari específic per a reunions de pares dels diferents cursos. 
Servei de menjador escolar: el menjador disposa de cuina pròpia, gestionat per L’AFA. Compta amb un espai de descans per als alumnes d’I3, un cop han dinat.
• Organitza i promou activitats extraescolars d’informàtica, anglès, tennis, teatre, ballet clàssic, dansa creativa, dansa espanyola, ballet neoclàssic, guitarra, patinatge, teatre  i cant coral. També  Ioga i ballet per a pares i mares.
• Organitza el Casal d’estiu d’anglès per a primària i el Casal temàtic per a infantil, amb acollida i menjador.

carrer Mare de Déu del Pilar, 8 - 08440 Cardedeu - Barcelona
Telèfon: 93 871 16 67
Fax: 93 871 15 01
Adreça electrònica: a8045598@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/ceipmil-lenari/
Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 20.02.2023 | 14:45