Rutes pel patrimoni

Des del Museu Arxiu Tomas Balvey s'organitzen un seguit de rutes per conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i natural. Segons l'època de l'any es fan itineraris per identificar els bolets, les plantes remeieres i les aus de la zona. 

Amb el bon temps també s'organitzen rutes guiades a través del patrimoni arquitectònic, petjada de la vida de l'home a Cardedeu: 

Un passeig per Cardedeu: De les moltes maneres possibles de conèixer un poble, us en proposem una de diferent: conèixer-lo a través dels seus carrers, de les seves cases i de la seva història. Amb una mirada atenta a l'entorn i a tots aquells aspectes que ens parlen d'un passat i d'un present, d'una realitat. Us convidem a conèixer, a reconèixer, Cardedeu tot passejant. 

Modernisme d'estiueig : La transformació de Cardedeu en vila moderna va tenir lloc a finals del segle XIX amb la construcció de la línia de tren (1860) i de la carretera comarcal (1865). El municipi va créixer entorn d'aquestes noves vies amb un urbanisme singular i magnífiques torres modernistes bastides per a estiuejants barcelonins que defineixen avui el municipi. Destaquen les torres de la carretera i especialment la Torre Gual o Montserrat, obra de l'arquitecte Balcells, l'Arqueria Cloelia, i en el centre de la vila les cases Arquer i Golferichs, obres de l'arquitecte M.J. Raspall.

Darrera actualització: 13.03.2019 | 08:44