Una nova Comissió de Carnestoltes prepara novetats per a la festa d’enguany

Dimecres, 31 de gener de 2024

Per gaudir d’un programa d’actes més participatiu i comunitari, la Comissió proposa novetats com premis a les millors comparses, la selecció d’un grup musical i d’animació, i escollir el cartell imatge de la festa, fet en col·laboració amb Iboix Escola d’il·lustració de Granollers. Inscripcions de les comparses a través d’aquest formulari fins el dijous 8 de febrer, a les 15 h

La regidoria de Festes ha promogut enguany la creació d’una Comissió de Carnestoltes amb una visió comunitària i més participativa. La Comissió, que treballa en la festa d’enguany des del mes de setembre, està formada per entitats juvenils i veïnals, i és oberta a qui s’hi vulgui sumar (cal enviar un correu a festes@cardedeu.cat).

El Carnestoltes se celebrarà el dissabte 10 de febrer, amb un seguit de novetats proposades per la Comissió:
Promoure un cartell de Carnestoltes dissenyat per futurs il·lustradors professionals amb l’objectiu d’apropar l’alumnat a experiències laborals. En aquest sentit, s'ha arribat a un acord amb IBOIX, una escola d'il·lustració professional de Granollers que acull un nombrós alumnat de Cardedeu. L'objectiu és que tinguin l'oportunitat d'aprendre el procés d'elaboració de cartells i que puguin presentar propostes de disseny que després tinguin recorregut. L'Ajuntament i l'escola han acordat seleccionar el cartell d'estètica modernista de Xènia Puigderrajols, estudiant del 3r curs del Grau d'Il·lustració Professional.

La selecció del grup musical i animació que dinamitzarà el final de la rua de Carnestoltes. Enguany anirà a càrrec de Jimmy Trias DJ Performance, artista que acompanya les seves actuacions amb performance i canvis de vestuari.

- La tercera novetat és la creació de premis a les millors comparses amb 3 categories:

 • Premi a la comparsa més animada
 • Premi a la comparsa més original
 • Premi a la comparsa amb millor coreografia 

Cada premi estarà dotat amb 250€ en vals de compra dels comerços associats a la Xarxa de Comerç Cardedeu.

INSCRIPCIONS:
Les inscripcions de les comparses es farà a través d’aquest formulari.
El termini d’inscripcions començarà el dia següent de la publicació de les bases i finalitzarà el dijous 8 de febrer de 2024, a les 15 h.

La rua de Carnestoltes s’iniciarà a les 16.30 h a la plaça de Joan Amat, i farà un recorregut per diversos carrers, amb arribada a la Tèxtil Rase, on es lliuraran els premis i es farà el fi de festa amb música i botifarrada popular.

Com a novetat d’enguany, la rua inclou un tram silenciós al carrer del Doctor Klein, entre Mare de Déu del Pilar i Àngel Guimerà, davant la Biblioteca Marc de Vilalba, perquè els infants de tots els col·lectius de capacitats diverses, mobilitat reduïda, neurodiversitat o discapacitat intel·lectual, puguin gaudir de la festa. 

Programa de Carnestoltes:

 • 16.30 h Inici de la rua, a la plaça Joan Amat. Recorregut amb arribada a la plaça de les Dones Treballadores.
  Tram silenciós al carrer del Dr. Klein, entre Mare de Déu del Pilar i Àngel Guimerà. Votacions el jurat a la plaça de Sant Corneli.
  Recorregut: pl. de Joan Amat – av. de la Mare de Déu del Pilar – c. del Dr. Klein  (tram silenciós) -  pl. de l’Església – c. de Sant Antoni – av. del Rei en Jaume – av. de la Mare de Déu del Pilar – c. de Llinars – av. de Jaume Campmajor.
 • 18 h Música i animació amb Jimmy Trias DJ Performance
  Botifarrada amb opció vegana (5 € reserva de tiquets a Vil·la Paquita). Sala polivalent de la Tèxtil Rase. 
 • 20 h Veredicte del jurat i lliurament de premis a les millors comparses.
 • 21 h Fi de festa.

TRAM SILENCIÓS

El tram silenciós és una mesura inclusiva per integrar a la celebració els adults i els infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions.
Serà, doncs, un espai tranquil i agradable, adaptat a les necessitats d’aquests col·lectius. Això no vol dir que hàgim de passar per aquest tram avorrits. Al contrari! Us animem a fer-los gaudir igualment, fent un ball o algun espectacle d’una manera silenciosa i respectuosa.
Les persones adultes i infants amb trastorns de l’espectre autista, o altres, acostumen a tenir hipersensibilitat auditiva i els forts sorolls i les aglomeracions els resulten difícils de gestionar, provocant-los estrès i patiment. Amb aquesta mesura, es fa possible que tothom pugui gaudir de l’espectacle amb condicions adaptades.
Els sons quotidians com el soroll de fons, converses o música, fins i tot sent suaus i que d’altres persones poden tolerar o ignorar fàcilment, a una persona amb hipersensibilitat auditiva pot resultar-li dolorosa i produir-li ansietat, estrès i aïllament social en buscar evitar aquests estímuls.  
La hipersensibilitat visual és una altra dificultat sensorial per a aquestes persones, ja que els colors i els llums forts i brillants poden provocar mal de cap, estrès i ansietat, igual que les aglomeracions de gent.   
Els trastorns sensorials són complicats de gestionar per a aquestes persones i poden portar a crisi i a patir ansietat i estrès crònics.   
És per això que es creen els trams tranquils en desfilades i festes, amb l'objectiu de reduir els estímuls sensorials i que les persones amb necessitats especials en puguin gaudir en un ambient més amable i adaptat a les seves necessitats.
Des de l’Ajuntament de Cardedeu treballem per a un poble inclusiu, on tothom hi té cabuda i es respecten tots els col·lectius.

 

Darrera actualització: 9.02.2024 | 12:14